Donderdag in Op1: Dries Roelvink en Angela de Jong over het Eurovisie Songfestival gemist? | Gids.tv

Donderdag in Op1: Dries Roelvink en Angela de Jong over het Eurovisie Songfestival gemist?
Amusement

NPO 1
2023-05-11 23:17:00
Actueel

Uitzending van Op1 gemist? Donderdagavond presenteren Sven Kockelmann en Fidan Ekiz de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op donderdag 11 mei.

Onderwerpen Op1 van donderdag 11 mei

  • We zijn nog niet bekomen van de uitschakeling van Nederland of de tweede halve finale van het Songfestival staat alweer voor de deur. Vanavond is het onder andere de beurt aan onze zuiderburen, die met Gustaph favoriet zijn om de finale te halen. Direct na de show blikken we terug met Angela de Jong en Dries Roelvink en bespreken we de kritiek op het systeem achter de Nederlandse inzending.

  • Turkije gaat dit weekend naar de stembus, en voor het eerst in 20 jaar lijkt het spannend te worden voor de huidige president Erdogan. Blijft hij de leider of grijpt zijn belangrijkste uitdager Kemal Kilicdaroglu de macht? Correspondent Rob Vreeken schuift vanavond aan om te praten over de verkiezingen en de invloed die de uitslag kan hebben op Nederland en de NAVO.

  • Kunstmatige intelligentie groeit ongekend snel, en inmiddels heeft het grote invloed op diverse sectoren. Maar kan de futuristische technologie ons in de toekomst ook helpen op het gebied van veiligheid? Met wetenschapsjournalist Lieven Scheire en NAVO-topman David van Weel bespreken we de mogelijkheden en wat de dilemma’s zijn.

Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's

Op1 TV-Nieuws