Dinsdag in Op1: Italië wil een wereldwijd keurmerk om de cultuur en traditie te beschermen gemist? | Gids.tv

Dinsdag in Op1: Italië wil een wereldwijd keurmerk om de cultuur en traditie te beschermen gemist?
Amusement

NPO 1
2023-05-16 22:20:00
Actueel

Uitzending van Op1 gemist? Dinsdagavond presenteren Tijs van den Brink en Margje Fikse de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op dinsdag 16 mei.

Onderwerpen Op1 van dinsdag 16 mei

  • Een pizza met ananas, pasta carbonara met room of carpaccio met croutons. Het is de Italiaanse regering een doorn in het oog wat er soms voorgeschoteld wordt in ‘Italiaanse restaurants’. Om hun cultuur en traditie te beschermen willen ze daarom een wereldwijd keurmerk. Een goed idee? We bespreken met hotelier Roberto Payer en Donatello Piras, die een podcast over Italië maakt.

  • Vossen afschieten om weidevogels te beschermen. Volgens de Raad van State is de vos een bedreiging voor de vogels en dus mag er in sommige gebieden weer op het dier worden gejaagd. Een goed besluit? Hanne Tersmette van de Vogelbescherming vindt van wel, maar daar is woordvoerder van Animal Rights Aysis Plet het niet mee eens. Bij Op1 gaan ze het gesprek aan.

  • Het Openbaar Ministerie moet stoppen met de inzet van kroongetuigen want het is ‘onverantwoord en onwerkbaar’, vindt advocaat Christian Flokstra. Zijn kantoor staat daarom geen verdachten meer bij in zaken met een kroongetuige. Flokstra schuift vanavond aan bij Op1 om het besluit toe te lichten.

  • Nadat een recessie in de laatste drie maanden van vorig jaar nog maar net werd voorkomen, is onze economie in het eerste kwartaal van dit jaar toch weer gekrompen. Door dalende import en export en een voorzichtige consument kromp onze economie met 0,7 procent. Maar is dat eigenlijk wel slecht nieuws? We bespreken het met hoofdeconoom van ABN AMRO Sandra Phlippen.

Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's

Op1 TV-Nieuws