Donderdag in Op1: Alberto Stegeman over de problemen bij Defensie gemist? | Gids.tv

Donderdag in Op1: Alberto Stegeman over de problemen bij Defensie gemist?
Amusement

NPO 1
2023-05-18 22:19:00
Actueel

Uitzending van Op1 gemist? Donderdagavond presenteren Sven Kockelmann en Fidan Ekiz de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op donderdag 18 mei.

Onderwerpen Op1 van donderdag 18 mei

  • De eigenaar van een Brabants defensiebedrijf zou gevoelige informatie over Amerikaanse technologie doorspelen aan de Russen. En de Algemene Rekenkamer noemt de beveiliging bij Defensie ‘zo lek als een mandje’. We bespreken het in Op1 met spionage-expert Elsine van Os en Alberto Stegeman, die al vaker problemen bij Defensie blootlegde.

  • Na jaren van bezuinigen op Defensie, willen de coalitiepartijen VVD, CDA en ChristenUnie weer eigen tanks voor Nederland. De oorlog in Oekraïne bewijst dat ze onmisbaar zijn. CDA-Kamerlid Harmen Krul schuift aan met hoogleraar internationale betrekkingen Rob de Wijk, die zich zorgen maakt om het slinkende voorraad van het Europese militaire wapentuig.

  • Hard Gras, een graag gelezen magazine onder de voetballiefhebbers, brengt deze week de 150e editie uit. Geen score verlopen of droge voetbalfeiten, maar met persoonlijke verhalen én een literaire inslag is het blad een unieke toevoeging aan de voetbaljournalistiek. Vanavond in Op1 schuiven oprichter Henk Spaan en hoofdredacteur Hugo Borst aan.

  • Bestsellerauteur Roxane van Iperen duikt voor haar boeken in grote thema’s als de vaderlandse geschiedenis en de vele subculturen die Nederland kent. Maar haar nieuwe roman ‘Dat beloof ik’ is gebaseerd op doorleefde ervaringen uit haar eigen jeugd, haar “oerboek”. Waarvan ze niets liever wil dan dat de lezer door het verhaal vergeet dat zij het heeft geschreven. Ze vertelt erover, vanavond in Op1.

Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's

Op1 TV-Nieuws