Maandag in Op1: Marjan Olfers over grensoverschrijdend gedrag in de danswereld gemist? | Gids.tv

Maandag in Op1: Marjan Olfers over grensoverschrijdend gedrag in de danswereld gemist?
Amusement

NPO 1
2023-05-22 22:25:00
Actueel

Uitzending van Op1 gemist? Maandagavond presenteren Jort Kelder en Welmoed Sijtsma de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op maandag 22 mei

Onderwerpen Op1 van maandag 22 mei

  • Er is iets grondig mis in de danswereld. Uit nationaal onderzoek blijkt dat bijna 40 procent van de actieve dansers afgelopen jaar te maken heeft gehad met een vorm van grensoverschrijdend gedrag. Hoofdonderzoeker Marjan Olfers vertelt vanavond bij Op1 wat er moet veranderen om misstanden in de toekomst te voorkomen.

  • Het is de verwachting dat Ron DeSantis, waarschijnlijk de belangrijkste Republikeinse tegenkandidaat van Donald Trump, deze week zijn kandidatuur voor het Amerikaanse presidentschap aankondigt. Wat zijn de kansen van de gouverneur van Florida, die momenteel een hevige strijd voert met ‘woke’ Disney? We bespreken het met Amerikadeskundige Koen Petersen.

  • Wat hebben de Limburgse mijnwerkers te maken met zuurvlees? Wat is er Nederlands aan de Chinees-Indische restaurants? Wat is er nog over van de AGV-tjes, aardappelen, groente, vlees? En waarom blijft onze bruine boterham met kaas nog zo razend populair? TV-kok Yvette van Boven ging op zoek naar de antwoorden voor haar nieuwe serie ‘De streken van Van Boven’ en vertelt er vanavond over bij Op1.

  • Sinds het uitbreken van de Oekraïneoorlog worden de inlichtingendiensten weer bloedserieus genomen. Steeds vaker komen Russische spionagepogingen aan het licht, ook in Nederland. Hoe gaan onze inlichtingendiensten te werk, en zijn ze berekend op hun taak? We praten erover met expert inlichtingen- en veiligheidsdiensten Willemijn Aerdts en brigadegeneraal Han Bouwmeester.

Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's

Op1 TV-Nieuws