Opgelicht?! gemist? | Gids.tv

Opgelicht?! gemist?
Opgelicht?!

NPO 1
2019-09-10 21:25:00

Uitzending van Opgelicht?! gemist?

Opgelicht?! We gaan op zoek naar een kozijnenhandelaar die plotseling met onbekende bestemming vertrok, maar zijn werk niet afmaakte. Ook besteden we aandacht aan de veroordeling van een oude bekende, de 47-jarige meesteroplichter Francis Z. Verder hebben we digitaal forensisch onderzoeker Nadine Werkhoven te gast die vertelt wat je kunt doen als je slachtoffer bent van een internetafperser? Tot slot komt de man aan het woord die deelnemers aan sportreizen dupeerde. Wat ging er mis? Een kozijnenhandelaar wekt een goede eerste indruk: iedereen die hem spreekt, zegt dat het een ontzettend aardige man is met verstand van zaken. Maar met een mooi verhaal ben je er natuurlijk nog niet, en helaas blijkt de positieve eerste indruk slechts schone schijn. Meneer is met de noorderzon vertrokken en zadelt gedupeerden op met een enorme schadepost. We ontdekten dat het om een oude bekende ging en probeerden hem te achterhalen. Wat kun je doen als je kind slachtoffer wordt van cyperafpersing? In de studio vertelt digitaal forensisch onderzoeker Nadine Werkhoven er meer over. Ben jij zzp'er en ben je onlangs telefonisch benaderd over een domeinnaam die je met spoed moet kopen? Dat is hoogstwaarschijnlijk misleiding: een berucht bedrijf zet deze praktijken doodleuk voort, ondanks het feit dat ze herhaaldelijk door de rechter op de vingers zijn getikt. Tot slot gingen we op zoek naar een organisator van sportreizen. Hij laat klanten betalen, maar levert vervolgens niet. Hoe heeft het zover kunnen komen?
Uitzending :
Bekijk de uitzending van Opgelicht?!
Actueel

Uitzending van Opgelicht?! gemist? We gaan op zoek naar een kozijnenhandelaar die plotseling met onbekende bestemming vertrok, maar zijn werk niet afmaakte. Ook besteden we aandacht aan de veroordeling van een oude bekende, de 47-jarige meesteroplichter Francis Z. Verder hebben we digitaal forensisch onderzoeker Nadine Werkhoven te gast die vertelt wat je kunt doen als je slachtoffer bent van een internetafperser? Tot slot komt de man aan het woord die deelnemers aan sportreizen dupeerde. Wat ging er mis?

Een kozijnenhandelaar wekt een goede eerste indruk: iedereen die hem spreekt, zegt dat het een ontzettend aardige man is met verstand van zaken. Maar met een mooi verhaal ben je er natuurlijk nog niet, en helaas blijkt de positieve eerste indruk slechts schone schijn. Meneer is met de noorderzon vertrokken en zadelt gedupeerden op met een enorme schadepost. We ontdekten dat het om een oude bekende ging en probeerden hem te achterhalen.

Wat kun je doen als je kind slachtoffer wordt van cyperafpersing? In de studio vertelt digitaal forensisch onderzoeker Nadine Werkhoven er meer over.

Ben jij zzp'er en ben je onlangs telefonisch benaderd over een domeinnaam die je met spoed moet kopen? Dat is hoogstwaarschijnlijk misleiding: een berucht bedrijf zet deze praktijken doodleuk voort, ondanks het feit dat ze herhaaldelijk door de rechter op de vingers zijn getikt.

Tot slot gingen we op zoek naar een organisator van sportreizen. Hij laat klanten betalen, maar levert vervolgens niet. Hoe heeft het zover kunnen komen? Bekijk deze aflevering van Opgelicht?! hier terug.


Opgelicht?! video's


Opgelicht?! TV-Nieuws