Planet Earth gemist? | Gids.tv

Planet Earth gemist?
Planet Earth

NPO 2
2019-10-13 17:05:00

Uitzending van Planet Earth gemist?

Planet Earth Natuurdocumentairereeks over het leven op onze planeet. Seizoen 2 - Aflevering 1 van 6 - Eilanden. Afgelegen eilanden herbergen een aantal van de meest vreemde en zeldzame diersoorten op onze planeet. De escudo-eilandluiaard leeft een rustig bestaan op een idyllisch Caraïbisch eiland. De reusachtige albatros zoekt de meest geïsoleerde eilanden van Nieuw-Zeeland op om een nest te bouwen zonder pottenkijkers of roofdieren. Maar een eiland heeft ook zijn nadelen. Op de Galápagos moeten jonge zeeleguanen zich al van bij hun geboorte reppen om te ontsnappen aan dodelijke hardloperslangen. Nog extremer gaat het eraan toe op het subantarctische Zavodovski-eiland. Dagelijks riskeren anderhalf miljoen pinguïns tegen de rotsklippen gesmakt te worden door de woeste branding. Andere locaties in deze eerste aflevering zijn onder meer het eiland Komodo in Indonesië, met zijn enorme varanen, en Madagaskar, waar de maki's als volleerde acrobaten door het woud slingeren.
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
Herhaling

Uitzending van Planet Earth gemist? Natuurdocumentairereeks over het leven op onze planeet. Seizoen 2 - Aflevering 1 van 6 - Eilanden.

Afgelegen eilanden herbergen een aantal van de meest vreemde en zeldzame diersoorten op onze planeet. De escudo-eilandluiaard leeft een rustig bestaan op een idyllisch Caraïbisch eiland. De reusachtige albatros zoekt de meest geïsoleerde eilanden van Nieuw-Zeeland op om een nest te bouwen zonder pottenkijkers of roofdieren. Maar een eiland heeft ook zijn nadelen. Op de Galápagos moeten jonge zeeleguanen zich al van bij hun geboorte reppen om te ontsnappen aan dodelijke hardloperslangen. Nog extremer gaat het eraan toe op het subantarctische Zavodovski-eiland. Dagelijks riskeren anderhalf miljoen pinguïns tegen de rotsklippen gesmakt te worden door de woeste branding. Andere locaties in deze eerste aflevering zijn onder meer het eiland Komodo in Indonesië, met zijn enorme varanen, en Madagaskar, waar de maki's als volleerde acrobaten door het woud slingeren. Bekijk deze aflevering van Planet Earth hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Planet Earth II

Planet Earth TV-Nieuws