Muziek: Prinsengrachtconcert 2022 gemist? | Gids.tv

Muziek: Prinsengrachtconcert 2022 gemist?
Muziek, Klassieke muziek

NPO 2
2022-08-20 21:20:00
Tip

Uitzending van Prinsengrachtconcert 2022 gemist? Voor de veertigste keer wordt vanavond het Prinsengrachtconcert georganiseerd in Amsterdam. Ook deze jubileumeditie is weer te zien op televisie; vanaf 21.20 uur doen AVROTROS en NPO 2 verslag van het muzikale feestje op unieke locatie.

Cellist
De hoofdgast van het veertigste Prinsengrachtconcert is Nicolas Alstaedt, één van de beste cellisten ter wereld. Samen met zijn vrienden zal hij spelen op het ponton aan de Prinsengracht. Als solist, dirigent en artistiek leider kan Alstaedt putten uit een rijk repertoire dat zowel oude als hedendaags muziek omspant. Niet voor niets is hij één van de meest gevraagde en veelzijdige musici van deze tijd.

Maria Fiselier
Locatie, sfeer en muziek zorgen al veertig jaar voor een unieke beleving. Het Prinsengrachtconcert is daarom hét klassieke evenement dat de kenner, de liefhebber en de nieuwsgierige verbindt. Traditiegetrouw wordt het concert afgesloten met het lied 'Aan de Amsterdamse Grachten'. Het programma wordt voor het eerst gepresenteerd door mezzosopraan Maria Fiselier.

Bekijk deze aflevering van Prinsengrachtconcert 2022 hier terug.