Concert: Requiem van Theresienstadt gemist? | Gids.tv

Concert: Requiem van Theresienstadt gemist?
Muziek, Klassieke muziek

NPO 2
2022-06-23 22:25:00

Uitzending van Requiem van Theresienstadt gemist?

Requiem van Theresienstadt gemist? Bekijk hier de hele uitzending Op NPO 2 is vanavond een registratie te zien van de eerste keer dat in Nederland het concertdrama Requiem van Theresienstadt wordt vertolkt. Die naam kennen we natuurlijk van het gruwelijke nazi-concentratiekamp uit de Tweede Wereldoorlog. VerdiHet Requiem van Theresienstadt is eigenlijk een requiem van Giuseppe Verdi, dat door opvoeringen van joden voor de nazi's onlosmakelijk met de holocaust verbonden is. In de Beurs van Berlage in Amsterdam wordt het stuk opgevoerd onder leiding van de Amerikaanse dirigent Murry Sidlin. InterviewsDe muziek wordt afgewisseld met historische filmbeelden van naziconcentratiekamp Theresienstadt, fragmenten van interviews met overlevenden en theatrale monologen. Het is een aanklacht tegen de Jodenvervolging en een demonstratie van de kracht van muziek ineen. Bekijk ook Video: Joodse vrouw wil in gesprek met Urker jongeren die verkleed gingen als nazi's Bekijk deze video » Terugkijken: 4 mei-lezing Hans Goedkoop in de Nieuwe Kerk in Amsterdam Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.
Tip

Uitzending van Requiem van Theresienstadt gemist? Op NPO 2 is vanavond een registratie te zien van de eerste keer dat in Nederland het concertdrama Requiem van Theresienstadt wordt vertolkt. Die naam kennen we natuurlijk van het gruwelijke nazi-concentratiekamp uit de Tweede Wereldoorlog.

Verdi
Het Requiem van Theresienstadt is eigenlijk een requiem van Giuseppe Verdi, dat door opvoeringen van joden voor de nazi's onlosmakelijk met de holocaust verbonden is. In de Beurs van Berlage in Amsterdam wordt het stuk opgevoerd onder leiding van de Amerikaanse dirigent Murry Sidlin.

Interviews
De muziek wordt afgewisseld met historische filmbeelden van naziconcentratiekamp Theresienstadt, fragmenten van interviews met overlevenden en theatrale monologen. Het is een aanklacht tegen de Jodenvervolging en een demonstratie van de kracht van muziek ineen.

Bekijk deze aflevering van Requiem van Theresienstadt hier terug.