Rond de Noordzee: Waddeneilanden gemist? | Gids.tv

Rond de Noordzee gemist?
Rond de Noordzee

NPO 2
dinsdag 11 juni 20:25 uur

Uitzending van Rond de Noordzee gemist?

Rond de Noordzee Belgische reportagereeks met Arnout Hauben. Seizoen 1 - Aflevering 9 van 10 - Zeilen langs de Wadden. Arnout zeilt langs de Nederlandse Waddeneilanden. Hij maakt kennis met de eigenzinnige Amelanders, leert alles over strandjutten op Terschelling en verkent Vlieland samen met wereldkampioen kettingzagen Amanda. Tijdens een opkomende storm komt Arnouts zeilboot vast te zitten op een zandbank...
Uitzending
Bekijk de uitzending van Rond de Noordzee
Tip

Uitzending van Rond de Noordzee gemist? In deze aflevering van Rond de Noordzee zeilt Arnout Hauben langs de Waddeneilanden.

Hij maakt kennis met de eigenzinnige Amelanders, leert alles over strandjutten op Terschelling en verkent Vlieland samen met wereldkampioen kettingzagen Amanda. Tijdens een opkomende storm komt Arnouts zeilboot vast te zitten op een zandbank.

Arnout en zijn vrienden gaan aan boord van de Senta, een oude aak die speciaal ontworpen is om op de Waddenzee te varen. Ze trekken langs Ameland en Terschelling tot in Vlieland.

De oude onafhankelijke spirit van de eilandbewoners blijkt nog altijd te leven. Als de wind strak staat dan wordt er gejut, en ze zijn er nog altijd trots op hun verleden als stoere walvisvaarders. Bekijk deze aflevering van Rond de Noordzee hier terug.

Tags: wind, zeilen, vlieland, noordzee, storm, zeilboot, waddeneilanden, waddenzee, terschelling, wereldkampioen, wadden, ameland, spirit, opkomende, walvisvaarders, varen, trots, kennis, seizoen

Rond de Noordzee NIEUWS & VIDEOS

Meer van dit soort video’s zien?
Schrijf je in voor onze dagelijkse mail update. Elke dag 6 tv-tips, 6 trending video’s en 6 actuele artikelen over films, tv-programma’s en series.
Bedankt!
Je bent aangemeld voor de nieuwsbrief.