Nieuw: Secret Nazi Bases gemist? | Gids.tv

Nieuw: Secret Nazi Bases gemist?
Secret Nazi Bases

Discovery
maandag 9 september 20:30 uur
Tip

Uitzending van Secret Nazi Bases gemist? In het programma Secret Nazi Bases buigen historici en architecten zich over bijzondere Nazi-bouwwerken. Elke maandag om 20:30 uur op Discovery.

Guernsey
De eerste aflevering gaat over Guernsey, een eiland van amper 65 vierkante kilometer vol bunkers en ondergrondse commandoposten vol hoogwaardige apparatuur.

Kanaaleilanden
Tijdens de Tweede Wereldoorlog lukte het Duitsland niet om Engeland te veroveren. Wel kreeg het de Britse Kanaaleilanden in handen die voor de kust van Normandië liggen. Hitler leek daar zo content mee dat hij ze ten koste van alles wilde behouden.

Symbolische waarde
Het eiland Guernsey is iets wat tot op de dag van vandaag nog verbazing oproept bij militaire historici. Waarom een eiland van amper 65 vierkante kilometer zo zwaar bewaken? Strategisch belang konden de eilanden niet hebben, hooguit symbolische waarde, omdat Hitler zo toch een voet op Engels grondgebied had.

Plannen
Maar verantwoordde dat de extreme operatie waarbij maar liefst 12 duizend soldaten gestationeerd werden in honderden bunkers en die allemaal bevoorraad moesten worden door oorlogsschepen die nu niet elders ingezet konden worden? Of had Hitler andere plannen met de eilandengroep die wij niet weten?

Bekijk deze aflevering van Secret Nazi Bases hier terug.

Tags: duitsland, tweede wereldoorlog, engeland, hitler, wereldoorlog, operatie, discovery, nazi, oorlogsschepen, kust, architecten, eerste aflevering, kilometer, apparatuur, soldaten, buigen, eilanden, 1940, belang, eiland, waarde, zwaar

ACTUELE VIDEO'S

MEER ACTUELE VIDEOS »


ACTUEEL TV-NIEUWS

MEER ACTUEEL TV-NIEUWS »


AANRADERS OP TV