Start: Simon Reeve's South America gemist? | Gids.tv

Start: Simon Reeve's South America gemist?
Educatief

Canvas
2022-12-04 21:10:36
Tip

Uitzending van Simon Reeve's South America gemist? De Britse documentairemaker Simon Reeve is de afgelopen jaar mateloos populair geworden in binnen- en buitenland. Hij neemt ons mee op fabelachtige reizen over de wereld. Vanaf vanavond is de vijfdelige serie Simon Reeve's South America te zien op Canvas.

Venezuela
Zoals de naam van de documentaireserie al aangeeft reist Reeve deze keer door Zuid-Amerika. Hij begint aan zijn avontuur in het afgelegen noordoosten van het continent. Hij trekt van Venezuela over Guyana en Suriname naar Frans-Guyana. Dit deel van de aardkorst staat bekend als het Guianaschild en herbergt het meest ongerepte regenwoud ter wereld.

Migranten
In Venezuela ontmoet Reeve enkele migranten die de economische malaise willen ontvluchten. In Guyana trekt hij de jungle in, in Suriname heeft hij een surrealistische ontmoeting met een succesvolle zakenman, en in Frans-Guyana mag hij een kijkje nemen achter de schermen van ruimteagentschap ESA. De komende weken gaat zijn reis over het continent verder.

Bekijk deze aflevering van Simon Reeve's South America hier terug.