Nieuw: Smoeder gemist? | Gids.tv

Nieuw: Smoeder gemist?
Informatief, Human Interest, Familie

NPO 2
2021-09-26 23:05:00

Uitzending van Smoeder gemist?

Nieuw: Smoeder De geplande theatertournee van de voorstelling Smoeder met Maria Goos en Marcel Musters is door corona niet doorgegaan. In plaats daarvan gaat Goos langs bij Marcel Musters, Loes Luca, Meral Polat en Hedy d'Ancona om over diens ouders te praten. Vier zondagen rond 23:05 uur op NPO 2. LevensmottoMaria Goos' eigen moeder, die 'bij ons lukt nooit niks' als levensmotto had, was in 2004 de inspiratie voor de zeer succesvolle theatervoorstelling Smoeder, die ze met Marcel Musters maakte. BrabantAanleiding was de dood van Musters' moeder twee jaar daarvoor. Goos' moeder was in 1985 al gestorven. Omdat beide theatermakers uit Brabant komen, waar het gebruik is om 'onze moeder' te verkorten tot 'smoeder', werd dat de titel van voorstelling. Goos en Musters hebben er jarenlang mee door het hele land gereisd. HerinneringenIn een intiem gesprek haalt schrijfster Maria Goos in deze eerste aflevering Marcel Musters bij hem thuis herinneringen op aan zijn ouders. Marcel zit al enige tijd thuis met een burn-out. Video: Cancelen shows in Ahoy druppel voor burn-out André Hazes Jr. Bekijk deze video » Rob Goossens twijfelt aan verklaring Sarah van Soelen: "Ze moet misschien afkicken" Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.
Tip

Uitzending van Smoeder gemist? De geplande theatertournee van de voorstelling Smoeder met Maria Goos en Marcel Musters is door corona niet doorgegaan. In plaats daarvan gaat Goos langs bij Marcel Musters, Loes Luca, Meral Polat en Hedy d'Ancona om over diens ouders te praten. Vier zondagen rond 23:05 uur op NPO 2.

Levensmotto
Maria Goos' eigen moeder, die 'bij ons lukt nooit niks' als levensmotto had, was in 2004 de inspiratie voor de zeer succesvolle theatervoorstelling Smoeder, die ze met Marcel Musters maakte.

Brabant
Aanleiding was de dood van Musters' moeder twee jaar daarvoor. Goos' moeder was in 1985 al gestorven. Omdat beide theatermakers uit Brabant komen, waar het gebruik is om 'onze moeder' te verkorten tot 'smoeder', werd dat de titel van voorstelling. Goos en Musters hebben er jarenlang mee door het hele land gereisd.

Herinneringen
In een intiem gesprek haalt schrijfster Maria Goos in deze eerste aflevering Marcel Musters bij hem thuis herinneringen op aan zijn ouders. Marcel zit al enige tijd thuis met een burn-out.

Bekijk deze aflevering van Smoeder hier terug.