Docu: Space Launch - America Returns To Space gemist? | Gids.tv

Docu: Space Launch - America Returns To Space gemist?
Wetenschap

Discovery
2020-06-09 21:30:00
Tip

Uitzending van Space Launch: America Returns To Space gemist? Discovery zendt vanavond een documentaire uit over de lancering van Elon Musks SpaceX op 30 mei, een historische gebeurtenis in de ruimtevaart.

Commercieel
Sinds de laatste lancering van de Space Shuttle in 2011 zijn de Amerikanen terug in de ruimte. SpaceX is van ondernemer Elon Musk en daarmee ook meteen de eerste commerciële ruimtemissie ooit. Als het aan Musk ligt, volgen er nog velen.

Mars
De Amerikaanse visionair heeft achttien jaar gewerkt aan dit project en kijkt al direct vooruit naar de toekomst als hij droomt over steden op Mars en wonen op de manen van Jupiter en Saturnus. En wellicht zelfs op plekken buiten ons zonnestelsel. Dat zegt hij in deze documentaire.

Topsnelheid
Discovery volgde de lancering en zag hoe de astronauten Bob Behnken en Doug Hurley met een enorme topsnelheid naar het ruimtestation ISS reisden en hoe de lanceerraket Falcon 9 op ingenieuze wijze weer wist terug te keren naar de aarde.

Katy Perry
In de documentaire gesprekken met astronauten en experts over deze bijzondere missie en ook met speciale gasten, onder wie superster Katy Perry, mythbuster Adam Savage en voormalig NASA-engineer en YouTube-sensatie Mark Rober.

Bekijk deze aflevering van Space Launch: America Returns To Space hier terug.