Docu: Terug in het wild gemist? | Gids.tv

Docu: Terug in het wild gemist?
Terug in het wild

NPO 2
2020-02-16 19:35:00

Uitzending van Terug in het wild gemist?

Terug in het wild gemist? Bekijk hier de hele uitzending Natuurdocumentaire over dieren die ooit verdwenen waren in het wild, maar nu beetje bij beetje terugkeren in de Europese natuur. ReddingsoperatiesOp dit moment wordt er in heel Europa hard gewerkt om de schade in de natuur te herstellen. Op initiatief van de Ierse televisie keken acht Europese omroepen naar de reddingsoperaties in hun land. Zo ontstond 'Terug in het Wild', over dieren die door de mensen werden verdreven en met behulp van diezelfde mens weer zijn teruggekeerd. WolfIn deze natuurdocumentaire laat Menno Bentveld zien dat de mens in staat is om de schade aan de natuur te herstellen. Zo heeft de wolf in ItaliĆ« na eeuwen zijn oorspronkelijke leefomgeving terug en nestelt zelfs op 10 km van Rome. BeverIn Ierland is de rode wouw terug van weggeweest en in Noord-Spanje is de bruine beer weer overal te zien. In Nederland zwemt de bever na 150 jaar op talloze plaatsen weer rond. In een tijd waarin we worden geconfronteerd met sombere berichten over de teloorgang van de natuur, staan we als mens niet machteloos. Met de juiste inzet is natuurherstel zeker een optie. Bekijk unieke beelden van wolf op Sallandse Heuvelrug bij daglicht Bekijk deze video »
Uitzending :
Bekijk de uitzending van Terug in het wild
Tip

Uitzending van Terug in het wild gemist? Natuurdocumentaire over dieren die ooit verdwenen waren in het wild, maar nu beetje bij beetje terugkeren in de Europese natuur.

Reddingsoperaties
Op dit moment wordt er in heel Europa hard gewerkt om de schade in de natuur te herstellen. Op initiatief van de Ierse televisie keken acht Europese omroepen naar de reddingsoperaties in hun land. Zo ontstond 'Terug in het Wild', over dieren die door de mensen werden verdreven en met behulp van diezelfde mens weer zijn teruggekeerd.

Wolf
In deze natuurdocumentaire laat Menno Bentveld zien dat de mens in staat is om de schade aan de natuur te herstellen. Zo heeft de wolf in Italiƫ na eeuwen zijn oorspronkelijke leefomgeving terug en nestelt zelfs op 10 km van Rome.

Bever
In Ierland is de rode wouw terug van weggeweest en in Noord-Spanje is de bruine beer weer overal te zien. In Nederland zwemt de bever na 150 jaar op talloze plaatsen weer rond. In een tijd waarin we worden geconfronteerd met sombere berichten over de teloorgang van de natuur, staan we als mens niet machteloos. Met de juiste inzet is natuurherstel zeker een optie.

Bekijk deze aflevering van Terug in het wild hier terug.