Docu: The Beatles and India gemist? | Gids.tv

Docu: The Beatles and India gemist?
Mens & Welzijn

Canvas
2022-12-01 22:45:45
Tip

Uitzending van The Beatles and India gemist? The Beatles begonnen in de jaren zestig als een mateloos populaire popgroep met relatief simpele liedjes, maar naarmate hun carrière vorderde waren er steeds meer invloeden uit andere culturen zichtbaar. De documentaire The Beatles and India focust op één van de belangrijkste inspiratiebronnen.

'Norwegian Wood'
The Beatles and India onderzoekt de drie jaar durende fascinatie van The Beatles met India. Natuurlijk komt ook de transcendentale meditatie onder Maharishi Mahesh Yogi aan bod, maar het gaat vooral over de culturele invloeden. Zo gaan we terug naar 1965, toen gitarist George Harrison voor het eerst in aanraking kwam met de sitar en het instrument gebruikte in het nummer 'Norwegian Wood'.

Omgekeerde invloed
Vooral Harrison was gefascineerd door de Indische cultuur. Hij bouwde een vriendschap op met Ravi Shankar, één van de beroemdste muzikanten van India. The Beatles and India onderzoekt ook de omgekeerde invloed die The Beatles op de Indische jeugd hadden. Zo komen diverse Indische popsterren uit de jaren zestig aan het woord om te vertellen over de impact van de Engelse rockband.

Bekijk deze aflevering van The Beatles and India hier terug.