Docu: The Reagan Show gemist? | Gids.tv

Docu: The Reagan Show gemist?
The Reagan Show

NPO 2
2020-02-13 23:15:00

Uitzending van The Reagan Show gemist?

Docu The Reagan Show gemist? Bekijk hier de hele uitzending In de documentaire The Reagan Show wordt het verhaal verteld van Ronald Reagan, de Republikeinse president van de VS van 1981 tot 1989. Een portret dat de absurditeit en het charisma laat zien van de acteur die de belangrijkste rol van zijn leven speelt: die van leider van de vrije wereld. SpanningenFilmster Ronald Reagan kwam in 1981 het Witte Huis binnen en leidde Amerika ten tijde van grote spanningen met de Sovjet Unie onder leiding van Michail Gorbatsjov. Een oorlog dreigde voortdurend. Camera'sReagan werd de eerste president die voortdurend door videocamera's werd gevolgd - en daar gretig gebruik van maakte. Hij kreeg dan ook vaak het verwijt van zijn tegenstanders dat zijn eigen public relations belangrijker waren dan daadwerkelijk regeren. ImagoThe Reagan Show is een documentaire die volledig is samengesteld op basis van archiefmateriaal uit die pre-reality-tv van de jaren tachtig en geeft een beeld van hoe Ronald Reagan het imago van de 'President of the United States' voorgoed veranderde. DWDD: Jaarlijkse toespraak van Donald Trump was een spektakelstuk Bekijk deze video » Erik Mouthaan bij Jinek over mislukte impeachment Donald Trump: ‘Historisch moment’ Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
Tip, Herhaling

Uitzending van The Reagan Show gemist? In de documentaire The Reagan Show wordt het verhaal verteld van Ronald Reagan, de Republikeinse president van de VS van 1981 tot 1989. Een portret dat de absurditeit en het charisma laat zien van de acteur die de belangrijkste rol van zijn leven speelt: die van leider van de vrije wereld.

Spanningen
Filmster Ronald Reagan kwam in 1981 het Witte Huis binnen en leidde Amerika ten tijde van grote spanningen met de Sovjet Unie onder leiding van Michail Gorbatsjov. Een oorlog dreigde voortdurend.

Camera's
Reagan werd de eerste president die voortdurend door videocamera's werd gevolgd - en daar gretig gebruik van maakte. Hij kreeg dan ook vaak het verwijt van zijn tegenstanders dat zijn eigen public relations belangrijker waren dan daadwerkelijk regeren.

Imago
The Reagan Show is een documentaire die volledig is samengesteld op basis van archiefmateriaal uit die pre-reality-tv van de jaren tachtig en geeft een beeld van hoe Ronald Reagan het imago van de 'President of the United States' voorgoed veranderde.

Bekijk deze aflevering van The Reagan Show hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van The Reagan Show