Docu: The Story Of Plastic gemist? | Gids.tv

Docu: The Story Of Plastic gemist?
Wetenschap

Discovery
2020-06-07 22:30:00
Tip

Uitzending van The Story Of Plastic gemist? Documentaire over de milieuschade en mensenrechtenschendingen die tijdens de levenscyclus van plastic plaatsvinden. Hoe kunnen bedrijven, landen en mensen deze kwesties aanpakken?

Schade
Toen plastic voor het eerst op de markt kwam, leek het ons leven beter en makkelijker te maken. Maar de kwaliteiten van het product – onverwoestbaar – blijken decennia later diens grote valkuil. Rivieren, meren en oceanen liggen vol met plastic dat niet biologisch afbreekbaar is en daardoor grote en langdurige schade toebrengt aan het milieu.

Hele keten
Plastic is niet alleen een afvalprobleem te zien. De grote vraag is wie de producten maken en waarom? Daarover gaat de documentaire The Story Of Plastic. Het kijkt daarbij naar de hele keten van plastic om zo het volledige verhaal te vertellen.

Focus
Van de raffinage en de distributie tot de consumptie en uiteindelijk het afval dat tot nu toe de meeste media-aandacht krijgt, mede doordat de plastic-industrie daar zelf de focus op legt. Alsof de oorzaak van het probleem alleen ligt bij de consumenten die hun plastic niet netjes weggooien.

Bekijk deze aflevering van The Story Of Plastic hier terug.