Nieuw: Typisch Zuilen - Utrecht gemist? | Gids.tv

Nieuw: Typisch Zuilen - Utrecht gemist?
Typisch Zuilen - Utrecht (BNNVARA)

NPO 2
2020-03-02 19:20:00
Nieuw, Tip

Uitzending van Typisch Zuilen - Utrecht (BNNVARA) gemist? Vanaf maandag 2 maart is de serie Typisch weer terug met een nieuwe reeks: Typisch Zuilen - Utrecht. Elke maandag tot en met donderdag om 19:15 uur op NPO 2.

Fabrieken
Zuilen is een wijk in het noordwesten van Utrecht, maar vroeger was Zuilen een dorp omringd door weilanden. In het begin van de 20e eeuw werden er nieuwe huizen gebouwd voor de duizenden werknemers van twee grote fabrieken die aan het Amsterdam-Rijnkanaal stonden, de staalfabriek Demka en het Werkspoor. In 1954 is het van oudsher middeleeuwse dorp bij Utrecht gevoegd.

Bewoners
In de serie Typisch Zuilen - Utrecht volgen we aantal bewoners van de wijk. De 81-jarige Ellis woont boven café Elinkwijk, het café van haar overleden man. Tegenwoordig is Anita de eigenaar, maar Ellis is nog elke dag in het café te vinden. Martin is iedere dag te horen als weerman op de lokale radiozender Bingo FM. Ook is hij de vaste weervoorspeller van FC Utrecht, hij kent iedereen en iedereen kent hem. Bekijk deze aflevering van Typisch Zuilen - Utrecht (BNNVARA) hier terug.