Live: Dinamo Kiev - Benfica (play-off Champions League) gemist? | Gids.tv

Live: Dinamo Kiev - Benfica (play-off Champions League) gemist?
Sport, Serie, sport, voetbal, wedstrijd

RTL 7
2022-08-17 20:53:00
Tip

Uitzending van UEFA Champions League Dinamo Kiev - Benfica gemist? In de laatste ronde vóór de groepsfase van de Champions League, de play-offs, wordt gestreden om een ticket voor het miljoenenbal. Vanavond is de wedstrijd Dinamo Kiev - Benfica vanaf 21.00 uur live te zien op RTL 7.

Oekraïne
Dinamo Kiev kan zijn thuiswedstrijden op dit moment onmogelijk in Kiev spelen vanwege de oorlog tussen Oekraïne en Rusland. Daarom is de club uitgeweken naar het Poolse Łódź, waar wordt gespeeld in Stadion ŁKS. Vorig seizoen was Dinamo Kiev ook actief in de Champions League; toen eindigden de Oekraïeners roemloos onderaan in Groep E, met één punt uit zes wedstrijden.

Oude bekenden
Saillant detail is dat Dinamo Kiev destijds ook ingedeeld was bij de tegenstander van vanavond, het Portugese Benfica. Zij eindigden als tweede in de poule, maar hadden wél moeite met Dinamo. De eerste ontmoeting eindigde in 0-0 en het tweede duel werd door Benfica gewonnen met 2-0. De Portugezen strandden uiteindelijk in de kwartfinales tegen Liverpool, nadat Ajax in de achtste finale werd uitgeschakeld.

Bekijk deze aflevering van UEFA Champions League Dinamo Kiev - Benfica hier terug.