Terug: Tegenlicht gemist? | Gids.tv

Terug: Tegenlicht gemist?
VPRO Tegenlicht

NPO 2
zondag 8 september 21:05 uur

Uitzending van VPRO Tegenlicht gemist?

VPRO Tegenlicht Reportagemagazine waarin nieuwe ideeën en trends worden onderzocht binnen de wereld van politiek, economie, maatschappij, technologie en wetenschap. - Aflevering 13 van 21 - In de ban van het bos. Er is nog maar een fractie over van het oerbos dat de aarde ooit bedekte. Schrijvers en wetenschappers wijzen op wat we kunnen leren van de oeroude intelligentie van bossen en van de samenwerking tussen bomen onderling.
Uitzending :
Bekijk de uitzending van VPRO Tegenlicht
Tip

Uitzending van VPRO Tegenlicht gemist? Tegenlicht is vanaf vanavond weer elke zondag om 21:05 uur te zien op NPO 2. In dit reportagprogramma worden nieuwe ideeën en trends binnen de wereld van politiek, economie, maatschappij, technologie en wetenschap onderzocht.

Bossen
De eerste aflevering gaat over bossen. Ze maken de aarde en het klimaat leefbaar en stimuleren biodiversiteit. Maar de moderne mens pakt en kapt (vorig jaar nog 12 miljoen hectare bos) en veroorzaakt een ecologische crisis die zijn weerga niet kent.

Intelligentie
In deze aflevering staat de oeroude intelligentie van bomen en bossen centraal. Elke boom vertelt een verhaal en elk oud bos is ook een blauwdruk voor een gezonde menselijke samenleving; niet homogeen, maar divers en complex.

Oerbossen
We bezoeken daarom de laatste oerbossen van Noord-Amerika en gaan – voor het te laat is – te rade bij de bomen in het bos.

Bekijk deze aflevering van VPRO Tegenlicht hier terug.

Tags: amerika, miljoen, crisis, economie, politiek, documentaire, klimaat, wetenschap, technologie, samenwerking, fractie, aarde, npo, bossen, noord-amerika, 12 miljoen, schrijvers, samenleving, zondag, eerste aflevering, leefbaar, stimuleren, wijzen, ban, tegenlicht, npo 2, oerbos, vpro, maatschappij, trends, aflevering 13, Te laat

ACTUELE VIDEO'S

MEER ACTUELE VIDEOS »


ACTUEEL TV-NIEUWS

MEER ACTUEEL TV-NIEUWS »


AANRADERS OP TV