Tegenlicht: Matchmakers in migratie gemist? | Gids.tv

Tegenlicht: Matchmakers in migratie gemist?
VPRO Tegenlicht

NPO 2
2019-11-10 21:10:00

Uitzending van VPRO Tegenlicht gemist?

Tegenlicht over 'Matchmakers in migratie' gemist? Bekijk hier de hele uitzending Reportagemagazine waarin nieuwe ideeën en trends worden onderzocht binnen de wereld van politiek, economie, maatschappij, technologie en wetenschap. - Aflevering 20 van 21 - Matchmakers in migratie. Nederlandse reportage (2019) van Nirit Peled over de Turks-Koerdische migrant Hamdi Ulukaya, die de VS verovert met zijn yoghurtmerk Chobani en daarmee het internationale bedrijfsleven een gouden idee aanreikt: overleven dankzij nieuwkomers.
Uitzending :
Bekijk de uitzending van VPRO Tegenlicht
Tip

Uitzending van VPRO Tegenlicht gemist? In deze aflevering van Tegenlicht: het succesverhaal van een antiheld. Hoe een Turks-Koerdische migrant, door samenwerking met andere migranten, de VS verovert met zijn yoghurtmerk en daarmee het internationale bedrijfsleven een gouden idee aanreikt.

Nieuwkomers
Het voorbeeld van zijn zuivelfabriek Chobani laat zien hoe bedrijven in de staat New York overleven dankzij de economische bijdrage van nieuwkomers.

Yoghurt
In 2005 koopt Hamdi Ulukaya een verlaten yoghurtfabriek in de staat New York. Zijn bedrijfsvoering wijkt af van die van zijn concurrenten: full-time werknemers kunnen aandelen verwerven en meer dan dertig procent van het personeel bestaat uit vluchtelingen en migranten.

Succes
Ulukaya's succes is niet onopgemerkt gebleven. Hij reist de wereld over om lezingen te geven en probeert met zijn initiatief Tent Partnership for Refugees andere CEO's te bewegen zijn voorbeeld te volgen.


Bekijk deze aflevering van VPRO Tegenlicht hier terug.