Tegenlicht: een wereld zonder racisme? gemist? | Gids.tv

Tegenlicht: een wereld zonder racisme? gemist?
Documentaire

NPO 2
2020-10-04 22:25:00

Uitzending van VPRO Tegenlicht gemist?

Tegenlicht: een wereld zonder racisme? Hoe ziet de wereld eruit zonder racisme? En hoe komen we tot zo’n wereld? Pioniers die dagelijks werken aan een post-racistische wereld verkennen de weg in deze aflevering van Tegenlicht. PratenDie inzichten worden afgewisseld met de persoonlijke zoektocht van documentairemaker Ikenna Azuike en zijn gemengde gezin. Hij worstelt met vragen als: Hoe praat je met je kind over racisme? Op welke wijze voed je kinderen op om in de toekomst een post-racistische wereld te bereiken? Wanneer verandert er echt iets? SuperheldenDe experts die de post-racistische wereld vormgeven worden voorgesteld als futuristische Marvel-superhelden. Met neuro-informaticus Sennay Ghebreab, psychosomatisch therapeut Camille Barton, schrijver en dichter Musa Okwonga, schrijfster en anti-racisme educator Layla F. Saad. Jinek gemist? Ruud Gullit in actie tegen racisme: ‘Frank Rijkaard was alibi van KNVB’ Bekijk deze video » 5 Uur Show: Houssin Bezzai kon soms lachen om racisme: ‘Eigenlijk kan het helemaal niet’ Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
Tip

Uitzending van VPRO Tegenlicht gemist?

Hoe ziet de wereld eruit zonder racisme? En hoe komen we tot zo’n wereld? Pioniers die dagelijks werken aan een post-racistische wereld verkennen de weg in deze aflevering van Tegenlicht.

Praten
Die inzichten worden afgewisseld met de persoonlijke zoektocht van documentairemaker Ikenna Azuike en zijn gemengde gezin. Hij worstelt met vragen als: Hoe praat je met je kind over racisme? Op welke wijze voed je kinderen op om in de toekomst een post-racistische wereld te bereiken? Wanneer verandert er echt iets?

Superhelden
De experts die de post-racistische wereld vormgeven worden voorgesteld als futuristische Marvel-superhelden. Met neuro-informaticus Sennay Ghebreab, psychosomatisch therapeut Camille Barton, schrijver en dichter Musa Okwonga, schrijfster en anti-racisme educator Layla F. Saad.

Bekijk deze aflevering van VPRO Tegenlicht hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van VPRO Tegenlicht
Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen