Zomergasten: Nina Jurna gemist? | Gids.tv

Zomergasten: Nina Jurna gemist?
VPRO Zomergasten

NPO 2
2019-08-11 20:15:00

Uitzending van VPRO Zomergasten gemist?

Zomergasten: Nina Jurna Vanavond is journalist Nina Jurna te gast in Zomergasten. Jurna is Latijns-Amerikacorrespondent voor NRC Handelsblad in Rio de Janeiro, Brazilië. GrondleggerIn haar ideale televisieavond onder meer beelden van João Gilberto, de onlangs overleden grondlegger van de bossanova. GezondheidszorgVerder de documentaire Está todo bien, die een Venezolaanse arts, een activist en een kankerpatiënt volgt die zowel zichzelf als de gezondheidszorg proberen overeind te houden te midden van de crisis in Venezuela. TegengeluidJurna laat ook zien hoe Brazilianen het jaarlijkse carnaval aangrijpen om een politiek tegengeluid te laten horen aan de nieuwe extreemrechtse president Jair Bolsonaro. KeuzefilmDe keuzefilm van Nina Jurna, die direct na VPRO Zomergasten wordt uitgezonden, is de speelfilm Central do Brasil (1998) van Walter Salles, over de zoektocht naar onze wortels en de aanvankelijk stroeve vriendschap tussen een norse oud-lerares en een negenjarig jongetje. John van den Heuvel in Zomergasten: "Tot mijn 15e dacht ik dat mijn stiefvader mijn biologische vader was" Bekijk deze video » Zomergasten met Hanna Bervoets gemist? Bekijk de samenvatting Bekijk deze video »
Uitzending :
Bekijk de uitzending van VPRO Zomergasten
Tip

Uitzending van VPRO Zomergasten gemist? Vanavond is journalist Nina Jurna te gast in Zomergasten. Jurna is Latijns-Amerikacorrespondent voor NRC Handelsblad in Rio de Janeiro, Brazilië.

Grondlegger
In haar ideale televisieavond onder meer beelden van João Gilberto, de onlangs overleden grondlegger van de bossanova.

Gezondheidszorg
Verder de documentaire Está todo bien, die een Venezolaanse arts, een activist en een kankerpatiënt volgt die zowel zichzelf als de gezondheidszorg proberen overeind te houden te midden van de crisis in Venezuela.

Tegengeluid
Jurna laat ook zien hoe Brazilianen het jaarlijkse carnaval aangrijpen om een politiek tegengeluid te laten horen aan de nieuwe extreemrechtse president Jair Bolsonaro.

Keuzefilm
De keuzefilm van Nina Jurna, die direct na VPRO Zomergasten wordt uitgezonden, is de speelfilm Central do Brasil (1998) van Walter Salles, over de zoektocht naar onze wortels en de aanvankelijk stroeve vriendschap tussen een norse oud-lerares en een negenjarig jongetje.

Bekijk deze aflevering van VPRO Zomergasten hier terug.