Zomergasten: Wanda de Kanter gemist? | Gids.tv

Zomergasten: Wanda de Kanter gemist?
VPRO Zomergasten

NPO 2
zondag 25 augustus 20:15 uur

Uitzending van VPRO Zomergasten gemist?

Zomergasten met Wanda de Kanter gemist? Bekijk hier de hele uitzending In de vijfde aflevering van Zomergasten 2019 ontvangt Janine Abbring longarts Wanda de Kanter. Rookvrije jeugdNaast haar werk als longarts strijdt Wanda de Kanter met collega Pauline Dekker tegen de tabaksindustrie en voor een rookvrije jeugd. AangifteIn 2016 deed De Kanter, samen met Pauline Dekker, advocaat Bénédicte Ficq en de beiden in 2019 overleden patiënten Anne Marie van Veen en Lia Breed aangifte tegen de vier grote tabaksproducenten die in Nederland actief zijn. ActivistischVoorjaar 2019 werden De Kanter en Dekker uit de 'Alliantie Nederland Rookvrij' gezet omdat zij te activistisch en confronterend zouden zijn. Zomergasten met Hanna Bervoets gemist? Bekijk de samenvatting Bekijk deze video » Zomergasten met Nina Jurna gemist? Bekijk de samenvatting Bekijk deze video »
Uitzending :
Bekijk de uitzending van VPRO Zomergasten
Tip

Uitzending van VPRO Zomergasten gemist? In de vijfde aflevering van Zomergasten 2019 ontvangt Janine Abbring longarts Wanda de Kanter.

Rookvrije jeugd
Naast haar werk als longarts strijdt Wanda de Kanter met collega Pauline Dekker tegen de tabaksindustrie en voor een rookvrije jeugd.

Aangifte
In 2016 deed De Kanter, samen met Pauline Dekker, advocaat Bénédicte Ficq en de beiden in 2019 overleden patiënten Anne Marie van Veen en Lia Breed aangifte tegen de vier grote tabaksproducenten die in Nederland actief zijn.

Activistisch
Voorjaar 2019 werden De Kanter en Dekker uit de 'Alliantie Nederland Rookvrij' gezet omdat zij te activistisch en confronterend zouden zijn.

Bekijk deze aflevering van VPRO Zomergasten hier terug.

Tags: aangifte, nederland, advocaat, dekker, zomergasten, voorjaar, tabaksindustrie, collega, overleden, jeugd, janine abbring, aflevering 5, rookvrij, werk, vpro

ACTUELE VIDEO'S

MEER ACTUELE VIDEOS »


ACTUEEL TV-NIEUWS

MEER ACTUEEL TV-NIEUWS »


AANRADERS OP TV