Reportage: Invloedrijke Amerikaanse gospelpriester gemist? | Gids.tv

Reportage: Invloedrijke Amerikaanse gospelpriester gemist?
Vranckx

Canvas
zaterdag 13 juli 20:10 uur
Tip

Uitzending van Vranckx gemist? T.D. Jakes is één van de meest invloedrijke gospelpriesters van de Verenigde Staten. Hij bouwde zijn eigen imperium uit en baadt in het geld. Kan je zakenman en priester tegelijk zijn?

Geld
Dat wil de Deense verslaggever Kristoffer Eriksen wel eens weten. T.D. Jakes wil hem ontvangen en hij mag alles vragen, als het maar niet over geld gaat.

Megakerk
Kristoffer gaat met Amy en Darian mee naar een dienst. Van T.D. Jakes. Die vindt plaats in The Potter's House. Een megalomaan gebouw van 17.000 vierkante meter met een prijskaartje van 45 miljoen dollar. De megakerk staat er dank zij vele schenkers zoals Amy en Darian. "Alles wat we krijgen is van God. We bedanken hem door 10 percent van alles wat we krijgen, af te staan."

Vage antwoorden
Jakes zelf woont in een huis van drie miljoen. Wanneer Kristoffer het over geld wil hebben, blijven de antwoorden vaag. "Ik heb wel door dat je erg intelligent bent. Je stelt steeds dezelfde vraag op een andere manier."

Bekijk deze aflevering van Vranckx hier terug.

Tags: verenigde staten, miljoen, potter, rijk, priester, dollar, god, verslaggever, religieus, vage, geld, reportage, dienst, brandhaarden, meter

ACTUELE VIDEO'S

MEER ACTUELE VIDEOS »


ACTUEEL TV-NIEUWS

MEER ACTUEEL TV-NIEUWS »


AANRADERS OP TV

Meer van dit soort video’s zien?
Schrijf je in voor onze dagelijkse mail update. Elke dag 6 tv-tips, 6 trending video’s en 6 actuele artikelen over films, tv-programma’s en series.
Bedankt!
Je bent aangemeld voor de nieuwsbrief.