Docu: Waco - Madman or Messiah gemist? | Gids.tv

Docu: Waco - Madman or Messiah gemist?
Waco: Madman or Messiah

NPO 2
dinsdag 23 juli 22:45 uur
Tip

Uitzending van Waco: Madman or Messiah gemist? Documentaire over de Amerikaanse sekteleider David Koresh (1959-1993). Vanavond is het eerste deel te zien, woensdag rond 22:45 uur op NPO 2 deel twee.

Afsplitsing
Niemand kent David Koresh als hij zich als leider van de Branch Davidians met zijn afsplitsing van de Zevendagsadventisten, op een ranch in Waco, Texas vestigt.

Vuurgevecht
28 februari 1993 komen de Branch Davidians in het nieuws wanneer er een vuurgevecht ontstaat tussen Koresh en agenten van het federale ATF (Alcohol-, Tabak- en Vuurwapenbureau) als deze Koresh willen arresteren wegens verdenking van illegaal wapenbezit. Vier ATF-agenten en zes leden van de Branch Davidians komen hierbij om het leven.

Belegering
Dit leidt tot een 51 dagen durende belegering door de FBI van Mount Carmel. Pas na 51 dagen maakt een bestorming met tanks en traangas een einde aan de belegering. 76 sekteleden waaronder 22 kinderen komen hierbij om het leven.

Profeet
Wie is David Koresh en waarom zijn er zoveel mensen bereid om voor hem te sterven? Is hij een profeet die komt waarschuwen voor het naderende einde van de wereld of is hij gewoon een oplichter?

Bekijk deze aflevering van Waco: Madman or Messiah hier terug.

Tags: texas, waco, documentaire, sekte, 1959, aflevering 1

ACTUELE VIDEO'S

MEER ACTUELE VIDEOS »


ACTUEEL TV-NIEUWS

MEER ACTUEEL TV-NIEUWS »


AANRADERS OP TV

Meer van dit soort video’s zien?
Schrijf je in voor onze dagelijkse mail update. Elke dag 6 tv-tips, 6 trending video’s en 6 actuele artikelen over films, tv-programma’s en series.
Bedankt!
Je bent aangemeld voor de nieuwsbrief.