Zembla: Slachtoffer van het Wereld Natuur Fonds gemist? | Gids.tv

Zembla: Slachtoffer van het Wereld Natuur Fonds gemist?
Zembla

NPO 2
2019-08-22 10:15:00

Uitzending van Zembla gemist?

Zembla: Slachtoffer van het Wereld Natuur Fonds Vandaag in Zembla: Slachtoffer van het Wereld Natuur Fonds. Het Wereld Natuur Fonds komt op voor de bedreigde diersoorten. Overal ter wereld. Zo’n 18,8% van de wereld is nu beschermd natuurgebied. Maar natuurbescherming heeft ook een prijs. De oorspronkelijke bewoners van het gebied zijn in het belang van de dieren uit hun dorpen verdreven. Vaak met harde hand. Stropers worden gewelddadiger met als gevolg dat ook de natuurbeschermers militariseren. WNF levert hen niet alleen nachtkijkers, maar verzorgt ook wapen- en ondervragingstrainingen. Wat heeft dat voor gevolgen voor de lokale bevolking? ZEMBLA gaat op onderzoek in India en spreekt met gewapende parkwachters. Hoe ver mogen zij gaan om de dieren te beschermen en hoe verhoudt zich dat tot de mensenrechten?
Uitzending :
Bekijk de uitzending van Zembla
Actueel

Uitzending van Zembla gemist? Vandaag in Zembla: Slachtoffer van het Wereld Natuur Fonds.

Het Wereld Natuur Fonds komt op voor de bedreigde diersoorten. Overal ter wereld. Zo’n 18,8% van de wereld is nu beschermd natuurgebied. Maar natuurbescherming heeft ook een prijs. De oorspronkelijke bewoners van het gebied zijn in het belang van de dieren uit hun dorpen verdreven. Vaak met harde hand. Stropers worden gewelddadiger met als gevolg dat ook de natuurbeschermers militariseren.

WNF levert hen niet alleen nachtkijkers, maar verzorgt ook wapen- en ondervragingstrainingen. Wat heeft dat voor gevolgen voor de lokale bevolking? ZEMBLA gaat op onderzoek in India en spreekt met gewapende parkwachters. Hoe ver mogen zij gaan om de dieren te beschermen en hoe verhoudt zich dat tot de mensenrechten? Bekijk deze aflevering van Zembla hier terug.


Zembla video's


Zembla TV-Nieuws