Zembla: thuiswonende ouderen gemist? | Gids.tv

Zembla: thuiswonende ouderen gemist?
Zembla

NPO 2
2020-02-13 20:30:00

Uitzending van Zembla gemist?

Zembla over thuiswonende ouderen gemist? Bekijk hier de hele uitzending In deze aflevering volgt Zembla een aantal thuiswonende ouderen en hun huisartsen. Daarmee onderzoekt het programma de gevolgen van het 'langer thuis'-beleid van de overheid in de praktijk. ZorgSinds een aantal jaar moedigt de overheid ouderen aan om zo lang mogelijk thuis te wonen. Totdat het echt niet meer gaat, dan kunnen ze naar een verpleeghuis. De overheid belooft wel: ook thuis krijgen ouderen zorg, zoals voorheen in het verzorgingshuis. ComplexHuisartsen luiden nu de noodklok: hun thuiswonende ouderen kunnen nergens terecht en mantelzorgers vallen om. De juiste zorg regelen is bijna onmogelijk, omdat het systeem veel te complex is. 100 Jaar Jong gemist? 104-jarige Annie vertelt haar geheim voor een mooie huid Bekijk deze video » Gordon bijzonder emotioneel in Jinek: "Je ziet de wanhoop van ouderen" Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
Tip, Actueel

Uitzending van Zembla gemist? In deze aflevering volgt Zembla een aantal thuiswonende ouderen en hun huisartsen. Daarmee onderzoekt het programma de gevolgen van het 'langer thuis'-beleid van de overheid in de praktijk.

Zorg
Sinds een aantal jaar moedigt de overheid ouderen aan om zo lang mogelijk thuis te wonen. Totdat het echt niet meer gaat, dan kunnen ze naar een verpleeghuis. De overheid belooft wel: ook thuis krijgen ouderen zorg, zoals voorheen in het verzorgingshuis.

Complex
Huisartsen luiden nu de noodklok: hun thuiswonende ouderen kunnen nergens terecht en mantelzorgers vallen om. De juiste zorg regelen is bijna onmogelijk, omdat het systeem veel te complex is.

Bekijk deze aflevering van Zembla hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Zembla

Zembla video's


Zembla TV-Nieuws

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier