Zomergasten: Roxane van Iperen gemist? | Gids.tv

Zomergasten: Roxane van Iperen gemist?
Nieuws/actualiteiten, Informatief, interviewprogramma/hosted show

NPO 2
2021-07-25 20:25:00

Uitzending van VPRO Zomergasten gemist?

VPRO Zomergasten met Roxanne van Iperen gemist? Bekijk hier de hele uitzending Alle fragmenten uit deze uitzending Zomergasten gemist? Roxane van Iperen over TikTok: "We hebben een monster gecreëerd" Bekijk deze video » Zomergasten gemist? Van Iperen over het consumentenkapitalisme Bekijk deze video » Zomergasten gemist? Roxane van Iperen over Gerard Reve: "Systemen moeten bevraagd worden" Bekijk deze video » Zomergasten gemist? Roxan van Iperen over magische dansvideo: "Je ervaart de magie niet" Bekijk deze video » Zomergasten met Roxane van Iperen: bekijk de samenvatting Bekijk deze video » Janine Abbring ontvangt in deze aflevering van Zomergasten schrijver en jurist Roxane van Iperen (1976) om te praten over haar ideale televisieavond. MachtHet wordt een avond over de strijd om macht: over de maffia, oorlog, de verhouding tussen politiek en bedrijfsleven en die tussen man en vrouw. MedeplichtigMaar ook over de mechanismen achter het vaststellen van goed en kwaad, schuld en onschuld, en hoe je mensen medeplichtig kan maken aan hun eigen onderdrukking. VeerkrachtToch is er altijd weer sprake van veerkracht. In kunst, in literatuur, in spot; in het vinden van een vorm om structuren af te breken en nieuwe te laten ontstaan. Bekijk 4 mei-lezing Roxane van Iperen bij Dodenherdenking 2021 Bekijk deze video » Op1 gemist? Roxane van Iperen blikt terug op haar bijzondere 4 mei-lezing Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.
Tip

Uitzending van VPRO Zomergasten gemist?

Janine Abbring ontvangt in deze aflevering van Zomergasten schrijver en jurist Roxane van Iperen (1976) om te praten over haar ideale televisieavond.

Macht
Het wordt een avond over de strijd om macht: over de maffia, oorlog, de verhouding tussen politiek en bedrijfsleven en die tussen man en vrouw.

Medeplichtig
Maar ook over de mechanismen achter het vaststellen van goed en kwaad, schuld en onschuld, en hoe je mensen medeplichtig kan maken aan hun eigen onderdrukking.

Veerkracht
Toch is er altijd weer sprake van veerkracht. In kunst, in literatuur, in spot; in het vinden van een vorm om structuren af te breken en nieuwe te laten ontstaan.

Bekijk deze aflevering van VPRO Zomergasten hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van VPRO Zomergasten

VPRO Zomergasten video's


VPRO Zomergasten TV-Nieuws