2Doc: Herr Bachmann und seine Klasse gemist? Bekijk hier de hele uitzending

2Doc: Herr Bachmann und seine Klasse gemist? Bekijk hier de hele uitzending

2Doc: Herr Bachmann und seine Klasse gemist? Bekijk hier de hele uitzending Vanavond is op NPO 2 de documentaire Herr Bachmann und seine Klasse te zien. De film schetst een portret van de onconventionele leraar en rasopvoeder Dieter Bachmann en zijn leerlingen. Met veel geduld en humor leert hij zijn leerlingen hoe je het leven met elkaar leeft. Twaalf landenEen jaar lang volgt regisseur Maria Speth leraar Dieter Bachmann en zijn klas in het Duitse Stadtallendorf. Zo ontstaat een portret van de onconventionele leraar en rasopvoeder. Zijn leerlingen zijn tussen twaalf en veertien jaar, komen uit meer dan twaalf landen en spreken soms amper Duits. ConflictenMet eindeloos veel geduld, creativiteit, muziek en humor leert hij zijn leerlingen hoe je het leven met elkaar leeft. Hij zet ze aan tot zelfreflectie, leert hen conflicten uit te praten en brengt ze bij dat er regels zijn waar je je echt aan moet houden. Zo geeft hij jongeren het gevoel dat ze waardevol zijn en meetellen. Bekijk ook André Hazes vertelt in documentaire op welk moment het misging in zijn hoofd (video) Bekijk deze video » Roosmarijn Wind over haar Hanky Panky Goodbye documentaire: "We zijn zoveel meer dan dat"(video) Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

Vanavond is op NPO 2 de documentaire Herr Bachmann und seine Klasse te zien. De film schetst een portret van de onconventionele leraar en rasopvoeder Dieter Bachmann en zijn leerlingen. Met veel geduld en humor leert hij zijn leerlingen hoe je het leven met elkaar leeft.

Twaalf landen
Een jaar lang volgt regisseur Maria Speth leraar Dieter Bachmann en zijn klas in het Duitse Stadtallendorf. Zo ontstaat een portret van de onconventionele leraar en rasopvoeder. Zijn leerlingen zijn tussen twaalf en veertien jaar, komen uit meer dan twaalf landen en spreken soms amper Duits.

Conflicten
Met eindeloos veel geduld, creativiteit, muziek en humor leert hij zijn leerlingen hoe je het leven met elkaar leeft. Hij zet ze aan tot zelfreflectie, leert hen conflicten uit te praten en brengt ze bij dat er regels zijn waar je je echt aan moet houden. Zo geeft hij jongeren het gevoel dat ze waardevol zijn en meetellen.

Actuele video's

Meer actuele video's