Docu: A House Made of Splinters gemist? | Gids.tv

Docu: A House Made of Splinters gemist?
Documentaire

NPO 2
2022-11-22 23:13:00
Tip

Uitzending van 2Doc IDFA Primeur: A House Made of Splinters gemist? In het door oorlog verscheurde oosten van Oekraïne runt een groep vrouwen een tehuis. Zij weten een warme plek te creëren voor de kinderen die door geweld of alcoholmisbruik uit huis zijn geplaatst. De hartverwarmende documentaire A House Made of Splinters laat het belang hun werk zien.

Magisch
De medewerkers van het kinderopvanghuis in Lysytsjansk, vlakbij de frontlinie in het door de Donbas-oorlog verscheurde oosten van Oekraïne, weten een bijna magische plek te creëren. Zo kil als de buitenwereld is, zo warm is de sfeer binnen. Hier mogen de kinderen maximaal negen maanden verblijven en wachten tot de staat over hun lot beslist.

Littekens
Vrolijke momenten, zoals een kerstviering of een aerobics-les, worden afgewisseld met scenes waarin de kinderen elkaar verhalen vertellen over de narigheid die ze hebben meegemaakt, en van Kolya die viltstift van zijn arm wast, waardoor de littekens van het snijden in zijn arm even zichtbaar zijn. De telefoongesprekken die de kinderen voeren met hun ouders zijn hartverscheurend.

Bekijk deze aflevering van 2Doc IDFA Primeur: A House Made of Splinters hier terug.