Docu: Diego Maradona | Gids.tv

Docu: Diego Maradona
Documentaire

NPO 3
2020-05-29 20:25:00
Tip

Een uniek portret van rebel, held en stervoetballer Diego Maradona op basis van meer dan 500 uur archiefmateriaal.

Voetbaltalent
De documentaire vertelt het meeslepende en onvergetelijke verhaal van de opkomst en ondergang van het grote voetbaltalent Diego Maradona. Hoe een Argentijns straatjongetje uitgroeide tot verheven voetbalgod. Maar die status had ook een keerzijde.

Sprookje
Van straatjongetje tot sterspeler, het klinkt als een sprookje. Diego Maradona brak alle transferrecords, trok de slecht presterende Italiaanse voetbalclub Napoli uit het slop (hij maakte ze diverse malen landskampioen) én won in 1986 praktisch eigenhandig met Argentinië het WK voetbal in Mexico. Maar naast de vele hoogtepunten kent zijn leven ook een schaduwkant door zijn cocaïneverslaving en omgang met figuren uit de onderwereld.

Godenstatus
De film concentreert zich met name op de periode van 1984 tot 1991, de tijd van Maradona in Italië. De periode met de grootste overwinningen en de ergste dieptepunten. Een tijd waarin hij zijn godenstatus verwierf, maar ook weer uit de gratie raakte bij de Napolitanen. De roem en het succes die Maradona ten deel vallen, eisen hun tol van de voetballer.


Mis het niet, voeg deze uitzending toe aan je agenda: