Docu: Vervolg op 'De slag om Libanon' | Gids.tv

Docu: Vervolg op 'De slag om Libanon'
Documentaire

NPO 2
2019-11-11 21:00:00
Tip

Een half jaar na zijn tweeluik over Libanon komt Danny Ghosen met een actueel en meeslepend vervolg. In dit deel van De Slag om Libanon is hij terug in zijn geboorteland dat de afgelopen weken volledig is platgelegd en het toneel is van massale protesten tegen de zittende regering.

Stromingen
In het eerder uitgezonden tweeluik liet Danny zien dat de verschillen tussen de religieuze/politieke stromingen het land gevangen houden en dat de levens van normale mensen stil staan.

Schouder aan schouder
Nu lijkt de vlam in de pan geslagen. En hoe. Mensen laten massaal hun stem horen, zonder dat ze zich geremd lijken te voelen door hun politieke leiders en religieuze stromingen. Soennieten, Christenen, Sjiieten, Druzen en andere groeperingen zijn verenigd achter de Libanese vlag en staan schouder aan schouder op de barricades.

Opstand
Danny Ghosen spreekt de mensen die midden in deze opstand staan en vraagt zich af hoe het kan dat de verschillen er nu opeens niet toe lijken te doen. Ook gaat hij in gesprek met oude bekenden uit de documentaire.