Docu: De weg naar de winst | Gids.tv

Docu: De weg naar de winst
Documentaire

NPO 1
2021-05-08 22:25:00
Herhaling

Hoe is het Nederland gelukt om 44 jaar na 'Ding-a-Dong' eindelijk weer het Eurovisie Songfestival te winnen in 2019? Cornald Maas duikt in de archieven en spreekt oud-deelnemers in deze documentaire over Nederland en het Songfestival.

Voorbeeld
Nederland is nu zelfs een voorbeeld voor andere landen geworden, terwijl we eerder jarenlang de finale niet eens haalden. Een documentaire over de lange weg die ons land te gaan had voor het eindelijk weer tot de winnaar van 's werelds grootste liedjeswedstrijd werd gekroond.

Gloriejaren
Wat zag Nederland over het hoofd in de tijd dat Oost-Europese landen aan het festival begonnen deel te nemen? En in hoeverre is het Songfestival veranderd sinds de gloriejaren waarin de winnende liedjes moeiteloos grote hits werden in heel Europa? Kon Nederland die veranderingen bijbenen?

Hilarisch
Cornald Maas, sinds jaar en dag commentator, kenner en groot Songfestival-liefhebber, haalt herinneringen op aan het Eurovisie Songfestival en toont uniek en soms hilarisch archiefmateriaal.

Duncan Laurence
Ook spreekt Maas met Nederlandse deelnemers die het verschil maakten en een sleutelpositie bekleden in de Nederlandse Songfestivalhistorie, onder wie Duncan Laurence, Ilse DeLange, Ruth Jacott, Edsilia Rombley en Getty Kaspers, leadzangeres van Teach-In en de laatste Nederlandse winnaar voordat Duncan met de trofee naar huis ging.


Mis het niet, voeg deze uitzending toe aan je agenda:


De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier