Duty of Care: pleiten voor de planeet gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Duty of Care: pleiten voor de planeet gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Duty of Care: pleiten voor de planeet gemist? Bekijk hier de hele uitzending Terwijl overal ter wereld aan de alarmbel wordt getrokken door wetenschappers, klimaatactivisten en -experts, gaan vervuilende multinationals en nalatende overheden verder hun gang. Tot een Nederlandse advocaat wereldgeschiedenis schrijft met de wet als wapen. De documentaire Duty of Care - pleiten voor de planeet vertelt zijn spannende verhaal. ShellIn dit spannende courtroom drama volgt regisseur Nic Balthazar advocaat Roger Cox in zijn strijd tegen Shell en andere grote spelers. Een film die toont dat één man of vrouw werkelijk het verschil kan maken. Duty of Care vertelt het fascinerende verhaal van klimaatrechtzaken, dankzij een unieke inkijk in de wereld van Roger Cox terwijl hij de Shell-zaak voorbereidt, en uiteindelijk wint. Cox koos samen met zijn vrouw en twee dochters voor een keihard gevecht voor een zachtere, meer duurzame manier van leven. PioniersOok een aantal andere internationale pioniers in de klimaat-rechtspraak komt in de film aan bod. Zoals Julia Olsen, de advocate die de ‘Juliana Case’ van 21 jongeren tegen de Amerikaanse staat wist te winnen, tot het Supreme Court de zaak weer afwees. En Farhana Yamin, de legendarische klimaatdiplomate en juriste die zich uiteindelijk uit frustratie vastlijmde aan de kantoren van Shell in Londen. Bekijk ook Jinek gemist? Bekijk hele gesprek met klimaatactivist Jelle de Graaf, die zich aan tafel lijmt Bekijk deze video » Video: Bijzondere protestactie Extinction Rebellion bij twaalf ING-kantoren Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

Terwijl overal ter wereld aan de alarmbel wordt getrokken door wetenschappers, klimaatactivisten en -experts, gaan vervuilende multinationals en nalatende overheden verder hun gang. Tot een Nederlandse advocaat wereldgeschiedenis schrijft met de wet als wapen. De documentaire Duty of Care - pleiten voor de planeet vertelt zijn spannende verhaal.

Shell
In dit spannende courtroom drama volgt regisseur Nic Balthazar advocaat Roger Cox in zijn strijd tegen Shell en andere grote spelers. Een film die toont dat één man of vrouw werkelijk het verschil kan maken. Duty of Care vertelt het fascinerende verhaal van klimaatrechtzaken, dankzij een unieke inkijk in de wereld van Roger Cox terwijl hij de Shell-zaak voorbereidt, en uiteindelijk wint. Cox koos samen met zijn vrouw en twee dochters voor een keihard gevecht voor een zachtere, meer duurzame manier van leven.

Pioniers
Ook een aantal andere internationale pioniers in de klimaat-rechtspraak komt in de film aan bod. Zoals Julia Olsen, de advocate die de ‘Juliana Case’ van 21 jongeren tegen de Amerikaanse staat wist te winnen, tot het Supreme Court de zaak weer afwees. En Farhana Yamin, de legendarische klimaatdiplomate en juriste die zich uiteindelijk uit frustratie vastlijmde aan de kantoren van Shell in Londen.

Actuele video's

Meer actuele video's