Grote vragen gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Grote vragen gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Grote vragen gemist? Bekijk hier de hele uitzending In de laatste aflevering van het programma Grote vragen staat de vraag 'waar komen we vandaan?' centraal. Hierin wordt paleontoloog Fred Spoor gevolgd. Hij bestudeert oude botresten om erachter te komen hoe de evolutie ons gemaakt heeft tot wat we zijn. OorsprongFred Spoor onderzoekt de oorsprong van de menselijke evolutie: de eerste mensen of mensapen. Met behulp van scanners en computertechnieken maakt hij reconstructies van oude, beschadigde schedelresten. Grote ontdekkingTwintig jaar geleden vond hij de schedel Kenyanthropus platyops, misschien een geheel nieuwe mensachtige. Fred Spoor gaat naar het Turkanameer in Kenia, de plek van zijn grote ontdekking. En hij bezoekt paleontoloog Isaiah Nengo, die een schedel heeft gevonden van dertien miljoen jaar oud. Op zijn kopEiwit-onderzoeker Frido Walker heeft met een nieuwe techniek de wereld van de paleontologie op zijn kop gezet. Wat wordt de volgende vondst in de zoektocht naar het antwoord op de vraag: Waar komen we vandaan? 5 Uur Show: Andries Knevel over band tussen geloof en wetenschap Bekijk deze video »
Uitzending :
Grote vragen gemist? Bekijk hier de hele uitzending

In de laatste aflevering van het programma Grote vragen staat de vraag 'waar komen we vandaan?' centraal. Hierin wordt paleontoloog Fred Spoor gevolgd. Hij bestudeert oude botresten om erachter te komen hoe de evolutie ons gemaakt heeft tot wat we zijn.

Oorsprong
Fred Spoor onderzoekt de oorsprong van de menselijke evolutie: de eerste mensen of mensapen. Met behulp van scanners en computertechnieken maakt hij reconstructies van oude, beschadigde schedelresten.

Grote ontdekking
Twintig jaar geleden vond hij de schedel Kenyanthropus platyops, misschien een geheel nieuwe mensachtige. Fred Spoor gaat naar het Turkanameer in Kenia, de plek van zijn grote ontdekking. En hij bezoekt paleontoloog Isaiah Nengo, die een schedel heeft gevonden van dertien miljoen jaar oud.

Op zijn kop
Eiwit-onderzoeker Frido Walker heeft met een nieuwe techniek de wereld van de paleontologie op zijn kop gezet. Wat wordt de volgende vondst in de zoektocht naar het antwoord op de vraag: Waar komen we vandaan?

Bekijk hier alle video's en artikelen van Grote vragen


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Grote vragen gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen