Op1: Rob Kamphues over zijn boek ‘Droom op Wielen gemist? | Gids.tv

Op1: Rob Kamphues over zijn boek ‘Droom op Wielen gemist?
Nieuws, Informatief, Nieuws/actualiteiten

NPO 1
2022-08-24 22:16:00
Actueel

Uitzending van Op1 gemist? Elke werkdag kunnen we kijken naar de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Lees verder onder de video.
:[article:videos](ids:"460296" title:"")

Onderwerpen van woensdag 24 augustus

  • Het is vandaag precies een half jaar geleden dat de oorlog in Oekraïne begon. Hoe staat het land er militair voor en wat zijn de kansen? Oud-Commandant der Strijdkrachten Tom Middendorp schuift vanavond aan samen met Nederlandse boer in Oekraïne Kees Huizinga. Hij vreest voor de komende winter, aangezien scholen en ziekenhuizen kapotgeschoten zijn.

  • Rob Kamphues, die onlangs in het nieuws kwam om een 'smerig verhaal', laat weten maar één droom te hebben: Formule 1-coureur worden. Om die droom te verwezenlijken haalde de presentator de gekste capriolen uit, vaak met een opmerkelijke afloop. Wat hij allemaal geprobeerd heeft, schreef hij op in zijn nieuwe boek ‘Droom op Wielen’. Vanavond licht hij bij Op1 alvast een tipje van de sluier op.

  • Afgelopen nacht hebben ongeveer 700 vluchtelingen buiten moeten slapen in Ter Apel. MiGreat directeur Roos Ykema, die maaltijden kookt voor de vluchtelingen, ziet dat de situatie in het aanmeldcentrum onhoudbaar is. Burgemeester van Velsen-Noord Frank Dales hoopt dat een cruiseschip waar 1000 vluchtelingen kunnen slapen de druk op Ter Apel kan verlichten. Ze schuiven vanavond samen aan bij Op1.

  • De zorgsector zorgt jaarlijks voor meer dan 300.000 ton afval en produceert 8 procent van de Nederlandse CO2-uitstoot. Het is daarom onverantwoord dat de zorg in Nederland niet verduurzaamt. Dat betoogt o.a.Diederik Gommers in de NRC. De intensivist vindt dat er afspraken moeten komen in het nieuwe Zorgakkoord. Hij vertelt er vanavond over bij Op1.

Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's

Op1 TV-Nieuws