Op1: journalist Jeroen van Bergeijk ging undercover in Ter Apel gemist? | Gids.tv

Op1: journalist Jeroen van Bergeijk ging undercover in Ter Apel gemist?
Nieuws, Informatief, Nieuws/actualiteiten

NPO 1
2022-09-05 22:45:00
Actueel

Uitzending van Op1 gemist?

Onderwerpen Op1 van maandag 5 september

  • Groot-BrittanniĆ« heeft een nieuwe premier. Minister van Buitenlandse Zaken Liz Truss is de opvolger van Boris Johnson, en is daarmee de derde vrouwelijke premier van het Verenigd Koninkrijk. Kan ze haar grootse beloftes waarmaken? Correspondent Lia van Bekhoven en Sybrand Buma praten je bij in Op1.
  • De beelden van het overvolle aanmeldcentrum in Ter Apel, waar dagelijks tientallen tot honderden mensen buiten moesten slapen, beheersten deze zomer het nieuws. Maar journalisten kregen geen toegang, tot nu. Journalist Jeroen van Bergeijk werkte in juli twee weken undercover bij het aanmeldcentrum van het IND, en vertelt vanavond wat hij daar meemaakte.
  • De nieuwste serie uit de Mocro Maffia stal, Sihame, blijkt een online hit. In Sihame gaat een jonge vrouw op zoek naar wraak nadat er een seksvideo van haar online is geplaatst. Met de serie willen actrice Ahlaam Teghadouini en regisseur Shamira RaphaĆ«la het steeds groter wordende, maar vaak onzichtbare probleem van online exposing aanpakken. Over de serie en het belang daarvan schuift het duo vanavond samen aan in Op1.
  • Een vast huurcontract moet weer de norm worden. Dat vinden Kamerleden Henk Nijboer (PvdA) en Pieter Grinwis (CU). Huisbazen mogen sinds 2015 tijdelijke huurcontracten afsluiten, maar volgens Nijboer en Grinwis brengt de flexhuur te veel mensen in de problemen. Vanavond schuiven ze samen aan bij Op1 om te vertellen waarom het anders moet.
  • Prinses Amalia begint vandaag aan haar studie, maar het is de vraag hoeveel privacy de prinses heeft als ze zich het Amsterdamse studentenleven in stort.Dennis Schouten van Roddelpraat schuift vanavond aan bij Op1 om te vertellen waarom hij niet twijfelt om beelden van de prinses online te zetten.
Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's

Op1 TV-Nieuws