Op1: Rutger Bregman over oproep einde bio-industrie gemist? | Gids.tv

Op1: Rutger Bregman over oproep einde bio-industrie gemist?
Nieuws, Informatief, Nieuws/actualiteiten

NPO 1
2022-10-04 22:46:00
Actueel

Uitzending van Op1 gemist?

Gasten van Op1 van dinsdag 4 oktober

  • Er moet een einde komen aan de bio-industrie in Nederland. Dat is de oproep van Varkens in Nood vandaag op dierendag in de landelijke dagbladen, ondertekend door duizenden mensen. Is ons land klaar voor de omslag naar biologische veehouderij en een plantaardig voedselpatroon? Schrijver van de oproep Rutger Bregman en Linda Verriet, voorzitter van de Producentenorganisatie Varkenshouderij, gaan met elkaar in debat.
  • De hoogte van het prijsplafond van de energierekening is bekend: een gemiddeld huishouden bespaart komend jaar zo’n €2.500. Ook het MKB krijgt een regeling. Maar is dat wel voldoende om torenhoge energierekeningen te voorkomen? CDA-Kamerlid Henri Bontenbal en Nibud-directeur __ Arjan Vliegenthart__ zijn te gast.
  • Het is vandaag precies dertig jaar geleden dat er een vliegtuig neerstortte in de Bijlmer. Vanavond is er een herdenking in Amsterdam met Gerda Havertong. Ze is te gast samen met Anthony Kiene, die ook aanwezig is bij de herdenking. Hij zag de vreselijke ramp zich destijds voor zijn ogen voltrekken.
  • PvdA’er Henk Nijboer stapt uit het dagelijkse bestuur van de Tweede Kamer om de zaak-Arib. Hij zegt niet meer te kunnen functioneren vanwege de voortdurende vragen over zijn rol bij het instellen van het onderzoek. Politiek verslaggever Thomas van Groningen sprak met Nijboer en PvdA-leider Attje Kuiken en praat je vanavond bij in Op1.
  • Gospel, wat begon als muziek van tot slaaf gemaakten in de katoenvelden in Amerika, is inmiddels een genre dat voor velen een betekenis heeft gekregen. Zoals voor Lammert de Bruin, die de kerk verliet maar nu weer zingt in een gospelkoor.Shirma Rouse is co-conservator bij het museum Catharijneconvent met een tentoonstelling over gospel, waar ze je meeneemt in een muzikale reis van kracht en hoop.
Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's

Op1 TV-Nieuws