Project Rembrandt gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Project Rembrandt gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Project Rembrandt gemist? Bekijk hier de hele uitzending Vanavond start een nieuw seizoen van Project Rembrandt, waarin amateurschilders het tegen elkaar opnemen. Ze krijgen een half jaar om het oude ambacht van kunstschilder onder de knie te krijgen. De afleveringen zijn elke zondag rond 20:25 uur op NPO 1. KansIn de eerste aflevering krijgen dertig mensen de kans om bij de tien talenten te komen die gecoacht gaan worden door bevlogen docenten. Zo krijgen ze de kans hun talent in figuratieve kunst te ontdekken of verder te ontwikkelen. OpdrachtenIedere aflevering moeten de amateurschilders opdrachten uitvoeren, waarbij ze de grote meesters als Rembrandt, Van Gogh en Vermeer niet kopiëren en imiteren, maar hun werk erdoor laten inspireren en zo hun eigen stijl ontwikkelen. JuryDe jury, met daarin Pieter Roelofs, hoofd Schilder- en Beeldhouwkunst bij het Rijksmuseum en gespecialiseerd in 17de-eeuwse Nederlandse schilderkunst, en Lita Cabellut, kunstenares, bepaalt wie er doorgaat en wie er afvalt. Annechien Steenhuizen presenteert het programma. Kunst op bezoek bij ouderen: Museum Plus Bus maakt het mogelijk (video) Bekijk deze video » Tussen Kunst En Kitsch Extra: Zilveren kroonluchter uit kostbaar poppenhuis Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.

Vanavond start een nieuw seizoen van Project Rembrandt, waarin amateurschilders het tegen elkaar opnemen. Ze krijgen een half jaar om het oude ambacht van kunstschilder onder de knie te krijgen. De afleveringen zijn elke zondag rond 20:25 uur op NPO 1.

Kans
In de eerste aflevering krijgen dertig mensen de kans om bij de tien talenten te komen die gecoacht gaan worden door bevlogen docenten. Zo krijgen ze de kans hun talent in figuratieve kunst te ontdekken of verder te ontwikkelen.

Opdrachten
Iedere aflevering moeten de amateurschilders opdrachten uitvoeren, waarbij ze de grote meesters als Rembrandt, Van Gogh en Vermeer niet kopiëren en imiteren, maar hun werk erdoor laten inspireren en zo hun eigen stijl ontwikkelen.

Jury
De jury, met daarin Pieter Roelofs, hoofd Schilder- en Beeldhouwkunst bij het Rijksmuseum en gespecialiseerd in 17de-eeuwse Nederlandse schilderkunst, en Lita Cabellut, kunstenares, bepaalt wie er doorgaat en wie er afvalt. Annechien Steenhuizen presenteert het programma.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Project Rembrandt


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Project Rembrandt gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen