Start: This England gemist? | Gids.tv

Start: This England gemist?
Serie/soap

Canvas
2022-10-30 22:00:00
Tip

Uitzending van This England gemist? De komende zondagen is de Britse miniserie This England (ook bekend onder de titel This Sceptred Isle) met dubbele afleveringen te zien op Canvas. De serie vertelt het verhaal van de regeerperiode van Boris Johnson, die wordt vertolkt door een vrijwel onherkenbare Kenneth Branagh.

Coronavirus
In 2019 wint Boris Johnson de verkiezingen en bereidt hij zich voor op een regeringsvorming. Ondertussen duikt het angstaanjagende coronavirus op in Wuhan, waarna het aantal gevallen in China snel stijgt en de ziekte zich verspreidt over Azië en Europa. Boris bereidt de Britten voor op hun uitstap uit de Europese Unie, terwijl wetenschappers de verspreiding van het coronavirus monitoren.

Stormen
Johnsons adviseur Dominic Cummings wil grote hervormingen doorvoeren. Het leven van Boris gaat zijn gangetje, terwijl het coronavirus zich verspreidt en stormen het Verenigd Koninkrijk teisteren. De situatie in Italië loopt uit de hand. In het noorden kunnen ziekenhuizen de toevloed van coronapatiënten niet meer aan. De eerste gevallen duiken op in het Verenigd Koninkrijk.

Bekijk deze aflevering van This England hier terug.