Zomergasten met Maxim Februari gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Zomergasten met Maxim Februari gemist? Bekijk hier de hele uitzending
Zomergasten: Maxim Februari

Zomergasten met Maxim Februari gemist? Bekijk hier de hele uitzending In de vierde aflevering van Zomergasten is schrijver, columnist, jurist en filosoof Maxim Februari te gast. ColumnistFebruari is bekend als succesvol romanschrijver en is sinds 2010 als columnist verbonden aan NRC Handelsblad. Vorig jaar won Februari de J.L. Heldringprijs voor de beste journalistieke columnist van 2018. StudiesMaxim Februari groeide op in Utrecht, studeerde kunstgeschiedenis, filosofie en rechten aan de Universiteit Utrecht, en promoveerde in de filosofie. DataIn zijn columns schrijft Februari met grote regelmaat over de claim van bedrijven en overheden dat ze het leven volmaakt in de greep kunnen krijgen met data. We leven in tijden van 'dataverering', zegt Februari daarover. TransitieNaast zijn werk als columnist geeft hij advies over ethiek en veiligheid. In 2012 maakte hij bekend in transitie te zijn. Over het thema transseksualiteit publiceerde Februari het boek 'De maakbare man'. John van den Heuvel in Zomergasten: "Tot mijn 15e dacht ik dat mijn stiefvader mijn biologische vader was" Bekijk deze video » Zomergasten met Hanna Bervoets gemist? Bekijk de samenvatting Bekijk deze video »
Uitzending :

Uitzending van VPRO Zomergasten gemist? In de vierde aflevering van Zomergasten is schrijver, columnist, jurist en filosoof Maxim Februari te gast.

Columnist
Februari is bekend als succesvol romanschrijver en is sinds 2010 als columnist verbonden aan NRC Handelsblad. Vorig jaar won Februari de J.L. Heldringprijs voor de beste journalistieke columnist van 2018.

Studies
Maxim Februari groeide op in Utrecht, studeerde kunstgeschiedenis, filosofie en rechten aan de Universiteit Utrecht, en promoveerde in de filosofie.

Data
In zijn columns schrijft Februari met grote regelmaat over de claim van bedrijven en overheden dat ze het leven volmaakt in de greep kunnen krijgen met data. We leven in tijden van 'dataverering', zegt Februari daarover.

Transitie
Naast zijn werk als columnist geeft hij advies over ethiek en veiligheid. In 2012 maakte hij bekend in transitie te zijn. Over het thema transseksualiteit publiceerde Februari het boek 'De maakbare man'.

Bekijk deze aflevering van VPRO Zomergasten hier terug.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Zomergasten met Maxim Februari gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:
Tags: utrecht, veiligheid, advies, nrc handelsblad, columnist, ethiek, schrijver, universiteit, succesvol, zomergasten, claim, nrc, studies, universiteit utrecht, thema, jurist, boek, maxim, transitie, werk, vpro, aflevering 4, rechten, data, Filosofie

ACTUELE VIDEO'S

MEER ACTUELE VIDEOS »


ACTUEEL TV-NIEUWS

MEER ACTUEEL TV-NIEUWS »


AANRADERS OP TV

Meer van dit soort video’s zien?
Schrijf je in voor onze dagelijkse mail update. Elke dag 6 tv-tips, 6 trending video’s en 6 actuele artikelen over films, tv-programma’s en series.
Bedankt!
Je bent aangemeld voor de nieuwsbrief.