Gaswinning Groningen stopt: Eric Wiebes vindt compensatie aan gasbedrijven "heel verkeerd"

Gaswinning Groningen stopt: Eric Wiebes vindt compensatie aan gasbedrijven "heel verkeerd"

Gaswinning Groningen stopt: Eric Wiebes vindt compensatie aan gasbedrijven "heel verkeerd" Gisteren kondigde de Tweede Kamer in de persoon van minister Eric Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) aan dat de gaswinning in Groningen al in 2022 stopt. Er volgt echter wel een compensatie aan gasbedrijven voor misgelopen inkomsten: "Dat voelt heel verkeerd." ContractenMaar Wiebes beweert dat het onontkomelijk is, omdat er wordt gewerkt met contracten die jaren vooruitlopen. Die overeenkomsten kun je niet van de ene op de andere dag opzeggen zonder daarvoor in de buidel te tasten. Bedrijven als ExxonMobil en Shell ontvangen dan ook zo'n 90 miljoen euro van de staat, terwijl de schadeloosstelling van Groningse inwoners maar moeizaam op gang komt. Bekijk het hele fragment hierboven. Eerste reacties aardbeving Groningen: "Het rommelde onder mijn huis door" Bekijk deze video » Mark Rutte slaat met vuist op tafel: "Iedereen wil de gaskraan in Groningen dicht" Bekijk deze video » Echtpaar uit Groningen dient schadeclaim in wegens trauma door aardbevingen Bekijk deze video »
Talkshow :
Gaswinning Groningen stopt: Eric Wiebes vindt compensatie aan gasbedrijven "heel verkeerd"

Gisteren kondigde de Tweede Kamer in de persoon van minister Eric Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) aan dat de gaswinning in Groningen al in 2022 stopt. Er volgt echter wel een compensatie aan gasbedrijven voor misgelopen inkomsten: "Dat voelt heel verkeerd."

Contracten
Maar Wiebes beweert dat het onontkomelijk is, omdat er wordt gewerkt met contracten die jaren vooruitlopen. Die overeenkomsten kun je niet van de ene op de andere dag opzeggen zonder daarvoor in de buidel te tasten. Bedrijven als ExxonMobil en Shell ontvangen dan ook zo'n 90 miljoen euro van de staat, terwijl de schadeloosstelling van Groningse inwoners maar moeizaam op gang komt.

Bekijk het hele fragment hierboven.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Gaswinning Groningen stopt: Eric Wiebes vindt compensatie aan gasbedrijven "heel verkeerd" of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV