Amerikaanse zanger Ric Ocasek van The Cars overleden

Amerikaanse zanger Ric Ocasek van The Cars overleden

Ric Ocasek, één van de mede-oprichters van de Amerikaanse new wave- en rockband The Cars, is op zondag 15 september dood aangetroffen in zijn huis in New York. De politie gaat uit van een natuurlijke dood. De zanger, gitarist en songwriter werd 75 jaar.

Invloedrijk
The Cars braken in 1978 door met hun gelijknamige debuutalbum, waar hits als 'Just What I Needed' en 'My Best Friend's Girl' op te vinden waren. In de jaren erna had de band vooral in de Verenigde Staten succes met hun mix tussen new wave en rock. Ze scoorden daar grote hits met onder meer 'Let's Go' (1979) en 'Shake It Up' (1981). Het geluid van de band was even herkenbaar als invloedrijk: ze groeiden uit tot één van de belangrijkste new wave-bands.

Solocarrière
The Cars boekten in 1984 hun grootste wereldwijde succes met het album Heartbeat City, waarop de hits 'You Might Think', 'Magic' en 'Drive' stonden. Hierna had de groep in de VS nog hits met 'Tonight She Comes' en 'You Are the Girl', maar ondertussen timmerde Ocasek ook hard aan zijn solocarrière. In 1983 had hij al een hitje met 'Something to Grab For', maar in 1986 bereikte hij met 'Emotion in Motion' de vijftiende plaats in de Billboard Hot 100.

Rock and Roll Hall of Fame
The Cars gingen in 1988 uit elkaar. Ocasek bemoeide zich in de twintig jaar daarna vooral met het produceren van albums van andere artiesten als Weezer, Guided by Voices en Hole, terwijl hij zelf ook nog een aantal soloalbums uitbracht. In 2010 en 2011 kwamen The Cars weer bij elkaar voor een nieuw album. Vorig jaar werd de band opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame, samen met Bon Jovi, Dire Straits, The Moody Blues en Nina Simone.

Bekijk hieronder de clip voor de grootste hit van The Cars in Nederland. 'Drive' haalde in 1984 de veertiende plek in de Top 40.

Amerikaanse zanger <em>Ric Ocasek</em> van The Cars overleden Ric Ocasek, één van de mede-oprichters van de Amerikaanse new wave- en rockband The Cars, is op zondag 15 september dood aangetroffen in zijn huis in New York. De politie gaat uit van een natuurlijke dood. De zanger, gitarist en songwriter werd 75 jaar. InvloedrijkThe Cars braken in 1978 door met hun gelijknamige debuutalbum, waar hits als 'Just What I Needed' en 'My Best Friend's Girl' op te vinden waren. In de jaren erna had de band vooral in de Verenigde Staten succes met hun mix tussen new wave en rock. Ze scoorden daar grote hits met onder meer 'Let's Go' (1979) en 'Shake It Up' (1981). Het geluid van de band was even herkenbaar als invloedrijk: ze groeiden uit tot één van de belangrijkste new wave-bands. De eerste hit 'Just What I Needed' SolocarrièreThe Cars boekten in 1984 hun grootste wereldwijde succes met het album Heartbeat City, waarop de hits 'You Might Think', 'Magic' en 'Drive' stonden. Hierna had de groep in de VS nog hits met 'Tonight She Comes' en 'You Are the Girl', maar ondertussen timmerde Ocasek ook hard aan zijn solocarrière. In 1983 had hij al een hitje met 'Something to Grab For', maar in 1986 bereikte hij met 'Emotion in Motion' de vijftiende plaats in de Billboard Hot 100. Het typische new wave-geluid in 'Tonight She Comes' Rock and Roll Hall of FameThe Cars gingen in 1988 uit elkaar. Ocasek bemoeide zich in de twintig jaar daarna vooral met het produceren van albums van andere artiesten als Weezer, Guided by Voices en Hole, terwijl hij zelf ook nog een aantal soloalbums uitbracht. In 2010 en 2011 kwamen The Cars weer bij elkaar voor een nieuw album. Vorig jaar werd de band opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame, samen met Bon Jovi, Dire Straits, The Moody Blues en Nina Simone. Ric Ocaseks grootste solohit 'Emotion in Motion' Bekijk hieronder de clip voor de grootste hit van The Cars in Nederland. 'Drive' haalde in 1984 de veertiende plek in de Top 40.
Nieuws :
Amerikaanse zanger Ric Ocasek van The Cars overleden
Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Amerikaanse zanger Ric Ocasek van The Cars overleden of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV