Koning Willem-Alexander in troonrede over migranten: "Ieder land moet zijn deel doen"

Koning Willem-Alexander in troonrede over migranten: "Ieder land moet zijn deel doen"

<em>Koning Willem-Alexander</em> in troonrede over migranten: &quot;Ieder land moet zijn deel doen&quot; Koning Willem-Alexander leest vandaag in de Ridderzaal de troonrede voor, waarin hij opnieuw een aantal heikele politieke kwesties aanstipt. Zo ook de migrantenproblematiek, die blijft aanhouden: "Ieder land moet zijn deel doen." Gebrekkige solidariteitIn de troonrede komt een opvallende uitspraak over de migrantiestroom naar voren, waarin koning Willem-Alexander rept over een "gebrekkige solidariteit" tussen de lidstaten van de Europese Unie. Het zijn niet de woorden van de koning zelf (de ministerraad schrijft de troonrede), maar laten duidelijk zien hoe de politiek over de migratieproblemen denkt. Bekijk het hele fragment hierboven. Prinsjesdag gaat helemaal mis: strippers leiden koning Willem-Alexander af Bekijk deze video » Willem-Alexander en Máxima maken op Prinsjesdag indruk met baard en jurk Bekijk deze video »
Politiek :
Koning Willem-Alexander in troonrede over migranten: "Ieder land moet zijn deel doen"

Koning Willem-Alexander leest vandaag in de Ridderzaal de troonrede voor, waarin hij opnieuw een aantal heikele politieke kwesties aanstipt. Zo ook de migrantenproblematiek, die blijft aanhouden: "Ieder land moet zijn deel doen."

Gebrekkige solidariteit
In de troonrede komt een opvallende uitspraak over de migrantiestroom naar voren, waarin koning Willem-Alexander rept over een "gebrekkige solidariteit" tussen de lidstaten van de Europese Unie. Het zijn niet de woorden van de koning zelf (de ministerraad schrijft de troonrede), maar laten duidelijk zien hoe de politiek over de migratieproblemen denkt.

Bekijk het hele fragment hierboven.

Bekijk hier alle video's en artikelen van VPRO Tegenlicht
Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Koning Willem-Alexander in troonrede over migranten: "Ieder land moet zijn deel doen" of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen