Femke Halsema reageert op dood Derk Wiersum: "Schok voor de samenleving"

Femke Halsema reageert op dood Derk Wiersum: "Schok voor de samenleving"

<em>Femke Halsema</em> reageert op dood <em>Derk Wiersum</em>: &quot;Schok voor de samenleving&quot; Er is een schok door het land gegaan na de moord op strafrechtadvocaat Derk Wiersum, vanmorgen vroeg in Amsterdam-Zuid. Ook burgemeester Femke Halsema vindt het verschrikkelijk: "Het is een persoonlijk drama en een schok voor onze samenleving." GezinHalsema benoemt het feit dat Wiersum, die slechts 44 jaar is geworden, een gezin met twee jonge kinderen achterlaat. Daarnaast is het dus een schok voor de samenleving, omdat Wiersum volgens Halsema is vermoord terwijl hij zijn beroep uitoefende. "Dat is een heel belangrijk beroep in onze rechtsstaat, en dat moet hij veilig kunnen doen." Bekijk het hele fragment hierboven. Advocaat kroongetuige Nabil B. in rechtszaak tegen Ridouan Taghi doodgeschoten Bekijk deze video » Advocaat Derk Wiersum gaf zijn leven in de strijd voor rechtvaardigheid Bekijk deze video » Schokkende moord op advocaat Derk Wiersum: wat is er precies gebeurd? Bekijk deze video »
Misdaad :
Femke Halsema reageert op dood Derk Wiersum: "Schok voor de samenleving"

Er is een schok door het land gegaan na de moord op strafrechtadvocaat Derk Wiersum, vanmorgen vroeg in Amsterdam-Zuid. Ook burgemeester Femke Halsema vindt het verschrikkelijk: "Het is een persoonlijk drama en een schok voor onze samenleving."

Gezin
Halsema benoemt het feit dat Wiersum, die slechts 44 jaar is geworden, een gezin met twee jonge kinderen achterlaat. Daarnaast is het dus een schok voor de samenleving, omdat Wiersum volgens Halsema is vermoord terwijl hij zijn beroep uitoefende. "Dat is een heel belangrijk beroep in onze rechtsstaat, en dat moet hij veilig kunnen doen."

Bekijk het hele fragment hierboven.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Femke Halsema reageert op dood Derk Wiersum: "Schok voor de samenleving" of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV