Dordrecht wil geen standbeeld van Willem van Oranje vanwege 17-eeuwse lynchpartij

Dordrecht wil geen standbeeld van Willem van Oranje vanwege 17-eeuwse lynchpartij

Dordrecht wil geen standbeeld van Willem van Oranje vanwege 17-eeuwse lynchpartij Vandaag wordt een nieuw standbeeld van Willem van Oranje onthuld in Dordrecht, maar een flink deel van de Dordtenaren is het er pertinent mee oneens. Dat ongenoegen stamt nog uit de zeventiende eeuw, toen de gebroeders Johan en Cornelis de Wit werden gelyncht door aanhangers van een nazaat van Willem van Oranje. Daarom vinden veel inwoners het nieuwe standbeeld ongepast. Bekijk het fragment over het standbeeld in Dordrecht hierboven. Bondscoach Sarina Wiegman krijgt standbeeld in KNVB-tuin Bekijk deze video » Johan Cruijff heeft eindelijk eigen standbeeld in Barcelona Bekijk deze video » Zlatan Ibrahimovic onthult eigen standbeeld bij stadion Malmö FF Bekijk deze video »
Nieuws :
Dordrecht wil geen standbeeld van Willem van Oranje vanwege 17-eeuwse lynchpartij

Vandaag wordt een nieuw standbeeld van Willem van Oranje onthuld in Dordrecht, maar een flink deel van de Dordtenaren is het er pertinent mee oneens. Dat ongenoegen stamt nog uit de zeventiende eeuw, toen de gebroeders Johan en Cornelis de Wit werden gelyncht door aanhangers van een nazaat van Willem van Oranje. Daarom vinden veel inwoners het nieuwe standbeeld ongepast.

Bekijk het fragment over het standbeeld in Dordrecht hierboven.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Dordrecht wil geen standbeeld van Willem van Oranje vanwege 17-eeuwse lynchpartij of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV