Eerste aflevering Verborgen verleden van Nederland gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Eerste aflevering Verborgen verleden van Nederland gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Eerste aflevering Verborgen verleden van Nederland gemist? Bekijk hier de hele uitzending In dit nieuwe programma ontrafelt Waldemar Torenstra de verborgen geschiedenis van iconische plekken in Nederland. Sociale functiesIn acht afleveringen worden acht verhalen verteld over de sociale functie die de plek heeft en had, over de mensen die er nu wonen en werken, én die van vroeger, en over de tijd die er nooit stilstond en zijn sporen naliet. MaastrichtIn de eerste aflevering gaat Waldemar Torenstra naar Maastricht. Daar, in het hart van de stad, ligt het beroemde Vrijthof. Een plein waarop men graag flaneert of naar de walsjes van André Rieu luistert. BrandstapelMaar wie belandde er hier vroeger op de brandstapel? Wie waren de Romeo en Juliet van het Vrijthof? En wie stikte er in een graatje? Op dit mooie Maastrichtse plein vloeien zowel het bier als het wijwater rijkelijk en komen leven én dood samen. Eerste beelden Verborgen Verleden van Nederland Bekijk deze video » Eerste aflevering Verborgen Verleden van Nederland over het Vrijthof Bekijk deze video »
Uitzending :
Verborgen verleden van Nederland

In dit nieuwe programma ontrafelt Waldemar Torenstra de verborgen geschiedenis van iconische plekken in Nederland.

Sociale functies
In acht afleveringen worden acht verhalen verteld over de sociale functie die de plek heeft en had, over de mensen die er nu wonen en werken, én die van vroeger, en over de tijd die er nooit stilstond en zijn sporen naliet.

Maastricht
In de eerste aflevering gaat Waldemar Torenstra naar Maastricht. Daar, in het hart van de stad, ligt het beroemde Vrijthof. Een plein waarop men graag flaneert of naar de walsjes van André Rieu luistert.

Brandstapel
Maar wie belandde er hier vroeger op de brandstapel? Wie waren de Romeo en Juliet van het Vrijthof? En wie stikte er in een graatje? Op dit mooie Maastrichtse plein vloeien zowel het bier als het wijwater rijkelijk en komen leven én dood samen.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Verborgen verleden van Nederland of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV