Documentaire The World of Thinking gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Documentaire The World of Thinking gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Documentaire The World of Thinking gemist? Bekijk hier de hele uitzending In deze documentaire volgen regisseurs Thomas Blom en Misha Wessel vijf van de meest briljante wetenschappers van deze tijd in hun zoektocht naar grensverleggende doorbraken. OntdekkingenWat drijft hen, hoe gaan ze voorbij alle bestaande grenzen en hoe diep moeten ze gaan om tot grote ontdekkingen te komen? Robbert DijkgraafOp het Institute for Advanced Study in Princeton in de Verenigde Staten, geleid door Robbert Dijkgraaf, verzamelen zich al sinds 1930 internationale wetenschappers die tot een grote ontdekking proberen te komen. VrijheidVolgens Robbert Dijkgraaf is het niet verwonderlijk dat het instituut tientallen Nobelprijswinnaars heeft voortgebracht: "Dit is de enige plek op aarde die helemaal draait om de vrijheid van denken." WetenschappersIn de documentaire doen, naast Dijkgraaf, Nima Arkani-Hamed, Vladimir Voevodsky, Yvonne Geyer en Helmut Hofer hun verhaal. Robbert Dijkgraaf over docu The World of Thinking: 'Geweldige denkers' Bekijk deze video »
Uitzending :
The World of Thinking

In deze documentaire volgen regisseurs Thomas Blom en Misha Wessel vijf van de meest briljante wetenschappers van deze tijd in hun zoektocht naar grensverleggende doorbraken.

Ontdekkingen
Wat drijft hen, hoe gaan ze voorbij alle bestaande grenzen en hoe diep moeten ze gaan om tot grote ontdekkingen te komen?

Robbert Dijkgraaf
Op het Institute for Advanced Study in Princeton in de Verenigde Staten, geleid door Robbert Dijkgraaf, verzamelen zich al sinds 1930 internationale wetenschappers die tot een grote ontdekking proberen te komen.

Vrijheid
Volgens Robbert Dijkgraaf is het niet verwonderlijk dat het instituut tientallen Nobelprijswinnaars heeft voortgebracht: "Dit is de enige plek op aarde die helemaal draait om de vrijheid van denken."

Wetenschappers
In de documentaire doen, naast Dijkgraaf, Nima Arkani-Hamed, Vladimir Voevodsky, Yvonne Geyer en Helmut Hofer hun verhaal.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op The World of Thinking of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV