Zembla Special: Gegijzeld door Anorexia

Zembla Special: Gegijzeld door Anorexia

Zembla Special: Gegijzeld door Anorexia Anorexia is nog altijd de dodelijkste, psychiatrische aandoening. Zembla spreekt in deze documentaire met de vaders van Ira en Nora die eerder aan de ziekte overleden. BesmettelijkheidVolgens ouders die Zembla spreekt, ging het in de eetklinieken die hun dochters bezochten, vanwege de besmettelijkheid van de ziekte, alleen maar van kwaad tot erger. Soms zijn patiënten zo suicidaal dat behandelaars er radeloos van worden. Ze weten niets anders meer dan de meisjes vastbinden en met dwangvoeding in leven houden. EuthanasieZembla komt in contact met een jonge anorexiapatiënte, die na een jarenlange strijd tegen haar ziekte, euthanasie nog als enige uitweg ziet. Haar behandelaars vinden ook dat ze uitzichtloos en ondraaglijk lijdt. AanbevelingenMinister Hugo de Jonge wil de anorexiazorg in Nederland verbeteren. Hij richtte hiervoor een commissie op, die deze maand met aanbevelingen komt. Zembla onderzoekt: Wat maakt deze groep zo moeilijk te behandelen en waarom sterven er meisjes aan deze onbegrijpelijke ziekte. :[broadcast:videos](ids:"95543,76501" title:"")
Uitzending :

Anorexia is nog altijd de dodelijkste, psychiatrische aandoening. Zembla spreekt in deze documentaire met de vaders van Ira en Nora die eerder aan de ziekte overleden.

Besmettelijkheid
Volgens ouders die Zembla spreekt, ging het in de eetklinieken die hun dochters bezochten, vanwege de besmettelijkheid van de ziekte, alleen maar van kwaad tot erger. Soms zijn patiënten zo suicidaal dat behandelaars er radeloos van worden. Ze weten niets anders meer dan de meisjes vastbinden en met dwangvoeding in leven houden.

Euthanasie
Zembla komt in contact met een jonge anorexiapatiënte, die na een jarenlange strijd tegen haar ziekte, euthanasie nog als enige uitweg ziet. Haar behandelaars vinden ook dat ze uitzichtloos en ondraaglijk lijdt.

Aanbevelingen
Minister Hugo de Jonge wil de anorexiazorg in Nederland verbeteren. Hij richtte hiervoor een commissie op, die deze maand met aanbevelingen komt. Zembla onderzoekt: Wat maakt deze groep zo moeilijk te behandelen en waarom sterven er meisjes aan deze onbegrijpelijke ziekte.

:[broadcast:videos](ids:"95543,76501" title:"")

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Zembla Special: Gegijzeld door Anorexia of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV